Trainingsvideo rept van webOS op tablets


webOS, het mobiele besturingssysteem van HP/Palm, komt binnnenkort naar tablets. Die geruchten gingen al langer, maar worden nog aannemelijker nu een trainingsvideo is uitgelekt.

De video is bedoeld voor verkoopmedewerkers, die in de toekomst niet alleen smartphones met webOS voorgeschoteld krijgen, maar ook tablets, en, zo blijkt, netbooks. De video bevat een korte voorbeelddialoog tussen klant en verkoper, waarin de klant zegt: "Als ik webOS kan draaien op mijn telefoon, mijn tablet en mijn netbook, en ze kunnen allemaal met elkaar praten (...)." Als er geen tablets met webOS op komst zouden zijn zou HP zo'n zin natuurlijk niet in een presentatie voor medewerkers zetten.

340x netbookfinal

Op 9 februari houdt HP een presentatie voor de pers, waarin in we mogelijkerwijs meer te horen zullen krijgen over een tablet met webOS, die waarschijnlijk als HP PalmPad door het leven zal gaan. Mocht HP op die presentatie niet met een tablet komen, dan is het waarschijnlijk dat dat een week later, op het MWC in Barcelona, gebeurt.

Bron: Gizmodo.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel