35% gebruikt smartphone tijdens rijden volgens onderzoek


Nederland brak niet alleen een filerecord vandaag, velen braken ook de wet door vanuit de auto met de mobiel foto's op Twitter of Facebook te plaatsen. Volgens recent onderzoek gebruikt 35% nog steeds een smartphone tijdens het autorijden.

We willen niet met het vingertje wijzen, maar alleen als je stilstaat mag je gebruik maken van een mobiel in de auto. Langzaam rijdend verkeer valt daar niet onder en iedereen die vandaag de moeite nam om foto's van al het fileleed te plaatsen riskeerde een boete. Maar ook als het niet sneeuwt en we niet massaal in de file staan gebruiken we vaak onze smartphone.

Met de auto in de file
Stapvoets? Dan geen mobiel

Uit recent onderzoek van McKinsey gebruikt 35% de smartphone tijdens het autorijden. Het merendeel gebruikt hem om te bellen, slechts 39% is op dat moment aan het sms'en. Al zijn er ook genoeg die de smartphone gebruiken om de navigatiesoftware te besturen. Natuurlijk zijn we graag connected én mobiel, maar zet hem toch aan de kant als je wilt bellen. En ontvang je een telefoontje? Laat je voicemail het werk doen, daar is hij voor.

Bron: Allthingsd.com, Afbeelding: @renevannoort


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel