Nog niet officiële Nokia 5730 XpressMusic doorgelicht


De heren van Mobile-Review hebben hun handen weten te krijgen op een exemplaar van de nog niet aangekondigde Nokia 5730 XpressMusic. Dit toestel zal hoogstwaarschijnlijk volgende maand het levenslicht zien tijdens de MWC.

Nokia probeert intussen al de nodige geruchten de wereld in te helpen om verzekerd te zijn van de nodige aandacht tijdens de MWC in Barcelona volgende maand. Dit jaarlijkse event staat altijd weer garant voor veel nieuwe toestelaankondigingen en krijgt dus veel aandacht van de pers.

Het toestel heeft verdacht veel weg van de eerder opgedoken E75, althans qua vormgeving. Een QWERTY slider zagen we niet eerder van de Finse grootmacht, blijkbaar heeft Nokia grootse plannen met deze vormgeving.

Nog niet officiële Nokia 5730 XpressMusic doorgelichtNog niet officiële Nokia 5730 XpressMusic doorgelicht
Nokia 5730 XpressMusic gekiekt

Naast afbeeldingen hebben ze het hele toestel doorgelicht en komen hierbij tot de volgende conclusie:
* GSM en EDGE netwerkondersteuning, vermoedelijk geen 3G
* 2 inch QVGA (240 x 320 pixels) kleurenbeeldscherm
* 3.2 Mpixel camera met Carl Zeiss lens, autofocus en flash
* Bluetooth 2.0 met A2DP
* GPS met A-GPS ondersteuning

De Nokia 5730 XpressMusic zal voornamelijk de aandacht richten op haar muzikale eigenschappen. Zo zal er vermoedelijk 26 uur non-stop muziek beluisterd kunnen worden dat op te slaan is op de meegeleverde geheugenkaart van 8 GB groot. Een equaliser ontbreekt ook niet.

Het toestel draait zoals uit de schermafbeeldingen blijkt onder het Symbian besturingssysteem waarmee het openstaat voor nieuwe toepassingen van derden. Als het toestel daadwerkelijk wordt aangekondigd dan brengen we je dat hier, zoals gebruikelijk, als eerste.

Bron: Mobile-Review


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel