Canadese kopers Apple iPad krijgen kleitablet


Enkele kopers van een iPad in Canada deden een opmerkelijke ontdekking toen zij thuis de verpakking van hun nieuwe gadget openmaakten: in plaats van een tablet van Apple, troffen zij een klei-tablet aan.

Zulke zwendel vindt vaker plaats, maar deze kopers kochten niet uit een kofferbak op de hoek van de straat, maar in gerenommeerde winkelketens. Het blijft onduidelijk hoe de tablets van klei in de winkel terecht kon komen. De eerste onderzoeken wijzen naar criminelen die een handige truc bedacht hebben om zelf aan een gratis tablet te komen. Daarvoor moesten de sealing van de verpakking herstellen.

Ipadclay large verge medium landscape

iPads die bij grote winkelketens zoals BestBuy en Walmart worden verkocht, zijn geseald. Een medewerker die een klant helpt checkt dus niet of de tablet ook echt in de verpakking zit, want daarvoor moet de sealing worden geopend. Criminelen kochten mogelijk een iPad, verwisselden de tablet voor klei, en wisten de sealing te herstellen. Ze brachten daarop de tablet terug naar de winkel, die de gesealde iPads weer teruglegde in de schappen.

Bron: Theverge.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel