Gegevens HP Palm webOS-tablet uitgelekt


De specs van de op handen zijnde tablet van HP/Palm zijn uitgelekt; codenaam Topaz. Dit webOS-apparaat moet HP's eerste antwoord zijn op de iPad en de tekenen zijn gunstig. Ook screenshots van de UI en de nieuwe Touchstone duiken op.

Zo lijkt het er toch sterk op dat deze webOS-tablet niet draait onder de nieuwe Nvidia Tegra 2 maar onder een processor van Qualcomm; de MSM8660 die op 1.2 GHz geklokt is. Heel erg treurig hoeven we hier niet om te zijn; ook dit exemplaar is een dualcore-variant. Verantwoordelijk voor het grafisch geweld is een Adreno 220 GPU.

HP Palm Topaz webOS-tablet

Het scherm meet een keurige 9.7 inch groot en telt een resolutie van 1024 bij 768 pixels. De Topaz zelf meet 190 bij 240 millimeter met een dikte van 13.7 millimeter. Het gewicht blijft hangen rond de 700 gram. Redelijk vergelijkbaar als de huidige iPad dus. Overige specs zijn WiFi n-ondersteuning (dual-band), stereo luidsprekers van Beats Audio en natuurlijk de nodige sensoren zoals bewegingsherkenning, digitaal kompas en gyroscoop.

WiFi en 3G-modellen

De bron weet er daarnaast redelijk zeker van te zijn dat er zowel WiFi-only en 3G-modellen zullen zijn. Misschien zelfs LTE-modellen. Vermoedelijk zullen de WiFi-only-modellen als eerste de markt bereiken. Toekomstige klanten zullen niet alleen hieruit moeten kiezen; beide modellen zijn verkrijgbaar in 16, 32 en 64 GB uitvoeringen. Er lijkt geen mogelijkheid te zijn het geheugen uit te breiden via geheugenkaartjes.

Touchstone v2

Precentral denkt daarnaast dat de nieuwe tablet vergezeld wordt door een nieuwe Touchstone; het inductieve oplaadstation voor Palm-apparaten. Naast stroomvoorziening lijkt deze een NFC-achtige functie te gaan vervullen. Zo lijkt het erop dat wanneer je webOS-tablet aansluit/plaatst op je Touchstone er ook muziek en afbeeldingen gedeeld kunnen worden.

Topaz precentral cloud

Maar HP heeft meer in petto waaronder diverse cloud-oplossingen. Het idee is als volgt; je werkt op één apparaat aan iets en vervolgt het werkt op een ander apparaat. Ze onthouden waar je mee bezig was om ervoor te zorgen dat je niet 2 maal hetzelfde hoeft te doen.

UI

Er zijn ook diverse schetsen van de User Interface opgedoken. Hieruit blijkt onder andere dat het werkt met popup-schermen, er tabs in de browser aanwezig zijn, diverse animaties zijn zoals het omslaan van een pagina, copy/paste-functionaliteit en een heus virtueel toetsenbord.

webOS-tablet ui

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, wij zijn benieuwd hoe al deze ideeën zich verhouden op een daadwerkelijk product wat we vast kunnen houden. We moeten hierop even geduld hebben want HP meldt 9 februari meer over haar webOS-plannen. Tot die tijd zullen we moeten gokken, daarna weten we het zeker.

Bron: Precentral.net


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel