Jailbreak iPhone 4S en iPad 2 miljoen keer uitgevoerd in drie dagen


Een dag nadat een zogenaamde jailbreak voor de iPhone 4S en iPad 2 uitkwam is deze al meer dan een miljoen keer gedownload, zegt de maker van de software die het mogelijk maakt om apps buiten de App Store te downloaden.

Zodra een nieuwe versie van iOS uitkomt gaan handige hackers aan de slag met het kraken van het mobiele besturingssysteem van Apple. Door extra beveiliging in apparaten met de meest recente A5-processor van Apple duurde dat voor de iPhone 4S en iPad 2 met iOS 5 een jaar. De makers van Absynthe, genoemd naar het roemruchte drankje, kwamen uiteindelijk tot een zogenaamde ‘unthetered’ oplossing, waarbij het niet nodig is je toestel aan te sluiten op een computer.

Jailbreak iPhone 4S en iPad 2 miljoen keer uitgevoerd in drie dagen

Grootste nadeel van het uitvoeren van de jailbreak, is dat deze ervoor zorgt dat Apple de garantie op de toestel laat vervallen. Alleen daarom al is het niet aan te raden deze uit te voeren. Dat een miljoen mensen dat toch deden, heeft te maken met de mogelijkheden andere applicatiewinkels dan de Apple App Store te installeren. Daardoor kunnen apps gebruikt worden die door Apple niet toegestaan zijn.

Bron: Blog.iphone-dev.org


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel