Apple aangeklaagd door boze Franse reseller


eBizcuss, een Franse winkelketen met zestien vestigingen, heeft Apple voor de rechter gedaagd. De winkels van de keten kunnen niet aan voorraad komen, terwijl winkels van Apple genoeg op de plank hebben liggen, zegt een woordvoerder.

Francois Prudent, de CEO van het bedrijf, zegt dat de ellende in 2009 begon, toen Apple voor het eerst een eigen winkel in Frankrijk opende. Dat was in Parijs. Sindsdien is het voor eBizcuss moeilijk om aan voorraad te komen. Een tekort aan Macbook Airs en iPads zorgde voor een omzet daling van dertig procent. Prudent zegt dat de eigen winkel van Apple wel genoeg producten geleverd krijgen. Hij meent dat het Amerikaanse bedrijf onterecht onderscheid maakt tussen eigen winkels en derden.

2011200 applestore
De Apple Store in Parijs

Bij de introductie van de iPhone 4S maakte Apple het helemaal bont, zegt de CEO. Ondanks een verbouwing van 6,5 miljoen euro aan zijn winkels, op aandringen van Apple, viel er niet aan het nieuwe toestel te komen. In winkels van Apple kon iedereen zo een toestel ophalen. Daarnaast is de prijs een probleem. Zakelijke klanten zouden de toestellen bij Apple goedkoper kunnen krijgen dan het bedrag dat eBizcuss aan Apple moet betalen.

Bron: Channelregister.co.ukPraat mee over dit artikel