Ubuntu kondigt OS voor telefoons aan

· 5 reacties


Er is weer een nieuw besturingssysteem voor mobiele telefoons; Ubuntu. Het OS is vrijwel geheel gesture-based en de eerste telefoons worden pas in 2014 verwacht.

Als Ubuntu je favoriete Linux-distributie is dan kan dit nieuws erg interessant voor je zijn. Je zou dan je telefoon onder hetzelfde OS kunnen draaien als je PC. De eerste demo's laten echter zien dat dat moment wel erg ver weg is. De schatting is dat de eerste Ubuntu-telefoons pas in 2014 uitkomen.

Ubuntu for phone

De interface ziet er op het eerste gezicht goed uit, maar de traagheid doet dat nagenoeg teniet. Canonical kiest ervoor om sommige zaken anders te doen. Zo is er geen lockscreen, maar is er een welcome-screen. Je kunt de telefoon bedienen door een veegbeweging vanaf de zijkant. Toegang tot recente apps bijvoorbeeld. Maar er zijn ook veel gelijkenissen met Android, Windows Phone en iOS. Momenteel wordt de Galaxy Nexus gebruikt als ontwikkeltelefoon. Het bedrijf zoekt nog partners die telefoons, apps en diensten wil aanbieden. Er is dus nog een lange weg te gaan voordat je Ubuntu for phones in de praktijk zult zien.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Nexus i9250

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Nexus i9250


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel