Apple iPhone viert eerste lustrum


Vandaag is het op de kop af 5 jaar geleden dat wijlen Steve Jobs de eerste iPhone presenteerde. Deze presentatie zette de mobieletelefoonindustrie op z’n kop, en veranderde deze voorgoed.

“It’s an iPod, a phone, and an Internet communications device”. De echte Apple-fans kunnen deze woorden van Steve Jobs dromen. Hij lanceerde hiermee de eerste smartphone van Apple, die aan de basis stond van de huidige iPhone 4S. Wie een screenhot ziet van de iPhone 4S en de eerste iPhone, ziet duidelijk de overeenkomsten. Veel elementen van het besturingssysteem werden later overgenomen door anderen, waarvan Google met Android de meest bekende is.

De iPhone werd een groot succes. Van verschillende versies van het toestel van Apple werden in totaal meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht. De later geïntrduceerde App Store leverde niet alleen Apple veel geld op, maar ook ontwikkelaars van apps. Zij verdienden in totaal 2 miljard dollar met hun software. Na het succes van de iPod trok de iPhone Apple definitief uit het dal, waarin het daarvoor verkeerde. Anno 2012 is Apple één van de grootste bedrijven ter wereld.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel