Komt de Facebook-telefoon dan toch?


Geruchten dat Facebook aan een eigen telefoon werkt, gaan al langer. Ze zijn nu opnieuw opgedoken, deze keer met een paar extra details. Zo zou het toestel door HTC gemaakt worden.

Facebooks CEO Mark Zuckerberg vertelde eerder al dat het mobiele internet de belangrijkste focus voor het bedrijf in 2011 is. Een eigen telefoon, zoals Google de Nexus S heeft, zou daar prima bij passen. Eerst ging het gerucht dat de kleine fabrikant INQ bij de plannen van Facebook betrokken is, maar dat lijkt niet waar te zijn.

Gemaakt door HTC?

Het Taiwanese HTC wordt de maker van de Facebook-telefoon, zegt het Britse City A.M. Deze telefoon wordt uitgerust met een aangepaste versie van Android, die volledig geïntegreerd is met Facebook. Zo moet het mogelijk worden om Facebook als een telefoonboek te gebruiken. Je kunt dan meteen je vrienden worden.

Het nieuws dat Facebook aan een eigen smartphone werkt, is vaak niet waar gebleken. Dat is reden om nu ook skeptisch te zijn. Wij hebben onze twijfels of Facebook er goed aan zou doen om zich aan mobiele telefonie te wagen. Op het MWC in Barcelona, dat begint op 14 februari, zullen we meer horen.

Bron: Cityam.com



Praat mee over dit artikel