Concept van Toshiba: 5.1 inch telefoon met 21:9 beeldverhouding


Toshiba toonde op de CES, de deze week in Las Vegas gehouden werd, een aantal opvallende concepten. Eén daarvan was een 5.1 inch ‘tablet’, waarvan het scherm niet veel breder dan dat van een smartphone is.

Door de schermverhouding van 21:9, een verhouding die voor veel bioscoopfilms gebruikt word, is het scherm erg smal en hoog (of breed en laag, het is net hoe je deze telefoon vasthoudt). Het scherm is net zo breed als dat van een Google Nexus S, maar dan vijftig procent hoger. Toshiba denkt dat dit apparaat geschikt is voor allerlei multimedia doeleinden. Zo zou het apparaat meer dan geschikt zijn als afstandsbediening voor andere multimedia-apparatuur.

Toshiba tablet1 610x366

Deze 5,1 inch tablet van Toshiba is slechts een concept. De fabrikant heeft niet bekend gemaakt of het plannen heeft een dergelijk apparaat op de markt te brengen. Toshiba maakte al eerder tablets, waaronder de Folio 100. Dit apparaat werd door sommige winkels uit de schappen gehaald, omdat het door allerlei problemen te maken had met een extreem hoog percentage kopers die de tablet terugbrachten.

Bron: Intomobile.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel