Gelekt scherm iPad3 mogelijk een Retina-display


De verwachtingen rondom de iPad 3 zijn hoog gespannen. De tablet van Apple wordt nog dit kwartaal verwacht, en de eerste onderdelen zijn inmiddels op de gevoelige plaat vastgelegd. Vandaag hebben we het display voor je.

Op een afbeelding die opdook op een Koreaans forum, is volgens de website MacRumors een scherm van een iPad 2 en een scherm van een iPad 3 te zien. Beide schermen zijnen even groot, waardoor niet te beoordelen of het scherm van de iPad 3 de gehoopte hogere resolutie van een Retina-scherm heeft. Toch zijn er aanwijzingen op de foto dat dit weldegelijk het geval is. Het gaat dan vooral om de aansluitingen.

Possible ipad3 screen leak001
Het scherm van de iPad2 (boven) en iPad 3

Duidelijkste verschil is dat de extra verbinding die tussen het scherm en de bijbehorende printplaat bij de iPad 3. Deze verbindingen zorgen voor de overdracht van data naar het scherm. Dat er bij het nu gelekte scherm een extra verbinding ligt, suggereert dat het scherm een hogere resolutie heeft, want een hogere resolutie vergt meer data die door de grafische kaart naar het display gestuurd wordt.

Bron: Macrumors.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel