CES 2010: HTC onthult met 'Smart' eerste telefoon onder Brew Mobile Platform


Herinner je die afbeeldingen van de HTC Touch.B nog draaiend onder het nieuwe Brew Platform van chipfabrikant Qualcomm? HTC was blijkbaar verder dan we dachten en heeft het toestel onder de naam 'Smart' officieel aangekondigd.

De HTC Smart heeft qua ontwerp (zowel uiterlijk als innerlijk) wel wat weg van de Touch2. Maar er is één bijzonder verschil; de Smart is de allereerste telefoon die draait onder het nieuwe Brew Mobile Platform van Qualcomm.

HTC Smart
HTC Smart met HTC Sense

De Smart is uitgerust met HTC's award-winnende Sense gebruikersinterface. Hierdoor is de Smart uiterst gemakkelijk in gebruik en grafisch aantrekkelijk. Een echte telefoon voor de massa dus. HTC benadrukt dat het hier overigens niet om een smartphone gaat.

HTC Sense

HTC wil iedereen in contact brengen met haar eigen Sense gebruikersinterface. Deze UI draait om 3 dingen; "Make It Mine", "Stay Close" en "Discover the Unexpected". Paarse-broeken-praat om je contacten centraal te stellen. Zo zie je in een oogopslag wat je vrienden aan het doen zijn door Facebook-updates en kun je snel en eenvoudig sms'en of een e-mail opstellen.

Brew Mobile Platform

Maar het gegeven dat de HTC Smart draait onder het nieuwe Brew Mobile Platform van Qualcomm is misschien nog wel het interessants. Voor techneuten althans. Het platform maakt goedkope telefoons mogelijk met relatief veel functies en grafische mogelijkheden.

De HTC Smart moet ergens in de lente verkrijgbaar zijn. Prijzen zijn niet bekend gemaakt.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel