iPhone 4S wordt twee keer op één dag gestolen


Het is al flink balen als je iPhone wordt gestolen, laat staan hoe erg het is als hij twee keer op dezelfde dag wordt gestolen! Het is een mooi en vooral sterk verhaal, maar het overkwam een iPhone in waar anders dan New York City.

Het verhaal begint met een tienermeisje die, zoals tienermeisjes doen, met haar iPhone 4S naar muziek zat te luisteren en daarbij alles om haar heen vergat. Wandelend door een park in Brooklyn wordt ze overvallen door drie jongens die, zoals dat gaat, de iPhone uit haar handen trekken en er vandoor gaan. Het meisje blijft verbaasd achter, al was het maar omdat één van de jongens op roze sneakers loopt wegrent.

Times Square
Altijd oppassen in New York

De dief wil graag van z'n buit af en omzetten in keiharde dollars. Hij vertrekt naar een achterbuurt op zoek naar een gewillige klant. Het duurt niet lang of hij vindt die. Maar omdat misdaad niet loont, zet ook die het op een rennen nadat hij de iPhone overhandigt kreeg om te kijken of hij wel werkt. Ondanks dat hij zojuist zelf een iPhone gestolen had voelt de jongen zich behoorlijk bedonderd en spreekt een politieagent aan. Samen vinden ze vrij snel de tweede dief en op het politiebureau wordt een en ander afgehandeld.

Het eerste slachtoffer, het tienermeisje, heeft intussen de hulp van de politie ingeschakeld en samen zijn ze op zoek naar de jongen met de roze sneakers en haar iPhone. In een helder moment besluit de agent het nummer van haar iPhone te bellen. De telefoon wordt opgenomen door een agent van het bureau waarna snel alles duidelijk wordt. De jongen op de roze sneakers wordt aangehouden, alsmede de tweede overvaller en het meisje krijgt hij iPhone 4S terug. 'Eind goed al goed', 'misdaad loont niet' en 'only in New York'.

Bron: NYtimes.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel