MSI maakt tweetal WindPad-tablets officieel


Computerbouwer MSI heeft tijdens de CES officieel twee tablets aangekondigd met een 10 inch touchscreen-panel. Eén onder Windows 7 en één onder Android; respectievelijk de WindPad 100W en WindPad 100A.

Wat ons betreft is de Android-variant het meest interessants; een 10.1-inch multitouch-tablet met ietwat geheimzinnige specs. Zo spreekt MSI over een "ARM-processor", zoals vrijwel elke non-Windows-tablet, en beschikt over een licht- en bewegingssensor. Evenals vrijwel elke andere tablet verkrijgbaar op de markt. Zelfs onder welke Android-versie de WindPad 100A gaat draaien laat MSI nog even in het midden, al meldt Engadget dat het vermoedelijk om versie 2.2 (Froyo) gaat. Wat wel bekend is, is het gewicht van de MSI WindPad 100A; 725 gram.

MSI WindPad 100A
MSI WindPad 100A

Overige specs zijn GPS, digitaal kompas, WiFi en optionele 3G. Op z'n dunst is de 100A een halve inch dik, oftewel ongeveer 12,5 millimeter. Een volle batterij moet voor zo'n 8 tot 10 uur tabletplezier opleveren.

MSI WindPad 100W

Het Windows-broertje is redelijk gelijk in specs, behalve dan z'n besturingssysteem natuurlijk welke van het type Windows 7 Home Premium is. De processor is natuurlijk ook anders, namelijk een Intel Atom (type Menlow Z530). Het intern geheugen telt 32 GB groot.

MSI WindPad 100W
MSI WindPad 100W op Windows 7

De Windows-WindPad moet al in het eerste kwartaal van dit jaar leverbaar worden voor een bedrag van minder dan 400 euro.

Via: Engadget.com



Praat mee over dit artikel