Alcatel One Touch verrast met vier nieuwe high-end smartphones


Alcatel kennen we vooral van low-end en midrange telefoons. Onlangs presenteerde het bedrijf al enkele Android-smartphones maar nu heeft het de smaak echt te pakken! Vier high-end telefoons waaronder de dunste smartphone ter wereld.

In totaal bracht Alcatel vier nieuwe telefoons mee naar CES; de Idol, Idol Ultra, Scribe HD en Scribe X. Alle gepresenteerde telefoons beschikken stuk voor stuk over high-end specificaties en zijn heel anders dan we normaal van het bedrijf gewend zijn.

Alcatel One Touch Idol Ultra
Flinterdunne Alcatel One Touch Idol Ultra

Idol Ultra

De eerste is een smartphone van slechts 6,45 millimeter dun; de Idol Ultra. Telefoons mogen vandaag de dag weer dun zijn en Alcatel wil daarin voorop lopen. Dat is gelukt want met 6,45 mm is dit de dunste telefoon van het moment. Daarnaast beschikt de One Touch Idol Ultra over een 4,7 inch AMOLED HD-beeldscherm, een 8 megapixel camera en een 1,2 GHz dualcore processor. De geïnstalleerde Android-versie is 4.1 Jelly Bean.

Idol

Iets minder dun dan de Ultra maar toch nog steeds 8,15 millimeter dun is deze One Touch Idol. Tevens voorzien van een 4,7 inch beeldscherm maar nu van het type IPS en met een qHD-resolutie. De maximale cameraresolutie komt uit op 8 megapixel en de dualcore processor draait op maximaal 1 GHz. Ook hier vind je Android 4.1 Jelly Bean.

Alcatel One Touch Scribe HD
Alcatel One Touch Scribe HD

Scribe HD

En dan is daar nog deze Scribe HD die over een immens 5 inch beeldscherm met HD-resolutie beschikt. Het is de eerste die gebruik maakt van de MediaTek MT6589 quadcore soc. Android 4.1 Jelly Bean maakt het speclijstje af.

Scribe X

Het best bewaar je altijd voor het laatst. Alcatel doet dat in de vorm van deze Scribe X. Een 5 inch telefoon met een 1080p beeldscherm, 12 megapixel camera en een 1,4 GHz quadcore processor. Ja, we hebben het hier toch echt over een telefoon van Alcatel. De concurrentie is nu aan zet.

Er is nog geen bericht over beschikbaarheid, maar dat zullen we zeker voor je in de gaten blijven houden.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel