“Redmi werkt aan high-end Redmi Note 12 Turbo”


Redmi, een submerk van Xiaomi, zou naar verluidt werken aan een high-end versie van de Redmi Note 12. Dit toestel zou de naam Redmi Note 12 Turbo krijgen en draaien onder een Qualcomm-processor.

Redmi kondigde de Note 12-serie in oktober van 2022 aan bestaande uit de Redmi Note 12, Note 12 Pro en een nog steviger Note 12 Pro+. Wat de laatste twee telefoons gemeen hebben is dat ze aangedreven worden door een MediaTek-processor. De instap Note 12 heeft een Qualcomm-processor maar dan wel een instap Snapdragon 4 Gen 1.

Redmi Note 12 5G Series marketing poster
Krijgt de Redmi Note 12-serie binnenkort uitbreiding?

En om het geheel nog complexer te maken, er is elders in de wereld ook nog een Redmi Note 12 Pro Speed verkrijgbaar maar dan krijg je nog altijd maar een Snapdragon 778G-processor. Dat is nog altijd geen high-end Qualcomm-chipset. En daarom ziet Redmi ruimte voor nóg een model, genaamd de Redmi Note 12 Turbo.

Qualcomm CPU

Als Redmi inderdaad besluit om een Qualcomm processor toe te passen, en dat moet een krachtiger exemplaar zijn dan de 778G, dan kom je al gauw op de 8-serie uit. De nieuwere 8 Gen 2 ligt dan voor de hand maar de oudere Gen 1 is ook een mogelijkheid.

Snapdragon 4 Gen 1 chipset
Binnenin een iets krachtiger chip dan deze Snapdragon 4 Gen 1

Gizmochina somt nog enkele verwachte specificaties op. Te weten een 6,67 inch groot OLED-scherm met ingebouwde vingerafdrukscanner. Het paneel zou een FHD-resolutie weergeven op een hoge 120Hz snelheid.

Binnenin zou er gebruikt worden gemaakt van een 5500 mAh grote batterij met 67W snelladen. Het camera-systeem bestaat vermoedelijk uit een 50, 8 en 2 megapixel sensor. Interessant genoeg komt dat aardig overeen met de huidige Redmi Note 12 Pro Speed dus we sluiten niet uit dat de bron deze twee door elkaar haalt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel