Google past Android NDK aan voor game-makers


Goed nieuws voor ontwikkelaars van games voor Android. Door een update van de NDK (Native Development Kit) is het nu mogelijk om Android-apps te maken zonder een regel Java nodig te hebben.

Wie eenvoudige apps maakt voor Android heeft ruim voldoende middellen in handen met de Android SDK (Software Development Kit). Je schrijft een applicatie in Java, en kunt daarbij een groot aantal bibliotheken die door Android gebruikt worden in je code importeren.

Games

Voor meer uitgebreide apps kan zo'n SDK echter te weinig zijn, bijvoorbeeld voor spelletjes. Je wilt dan liever een applicatie bouwen met eigen code, en niet in de SDK gevangen zitten. Met de nieuwe versie van de NDK is dat mogelijk. Een app kan volledig in C of C++ opgebouwd worden. Voorlopig werkt dat alleen in Android 2.3 Gingerbread.

Deze vernieuwing zal de gemiddelde gebruiker weinig zeggen. Een app moet werken. In welke taal het geschreven is, is secundair. Wel is te verwachten dat deze vernieuwingen er voor zorgen dat er meer en betere games voor Android komen. Bestaande games die al in C of C++ geschreven zijn, hebben slechts enkele aanpassingen nodig om op Android te werken, dus kunnen game-ontwikkelaars makkelijker de stap naar Android zetten.

Bron: Android-developers.blogspot.com



Praat mee over dit artikel