LG kondigt de Optimus Black aan


LG kondigde op de CES de nieuwste telg van de Optimus familie aan: de Black. Deze smartphone heeft een aantal indrukwekkende specs. Eén daarvan is LG’s claim dat het ’s werelds dunste smartphone is.

Het toestel heeft een 4 inch-scherm met NOVA-technologie, wat er voor moet zorgen dat het display zowel erg helder als zuinig is. Het scherm heeft een lichtintensiteit van 700 nits. Een nit is een lichteenheid. Een normal LCD-scherm heeft een lichtintensiteit die ergens rond de 350 nits ligt. LG claimt bovendien 50% energie te besparen ten opzichte van een gewoon LCD-scherm.

Als LG dit waar kan maken is het dus een indrukwekkende prestatie. Verder heeft de Black een 1500 mAH batterij, een 2 megapixel camera aan de voorkant voor videobellen en WiFi Direct. Dit laatste kenmerk stelt de Optimus Black in staat direct te communiceren met andere WiFi-apparaten, zonder tussenkomst van een router. Het is nog niet duidelijk hoeveel megapixels de camera aan de achterzijde van het toestel heeft.

De LG optimus Black
De LG Optimus Black

Dunste smartphone?

Op diezelfde CES beurs kondigde Sony Ericsson de Xperia Arc aan. Deze smartphone is slechts 8,7 mm dik. Daarmee zou de Optimus Black direct van zijn troon gestoten worden als dunste smartphone ter wereld. Omdat beide toestellen niet op elke plek even dik zijn voorspellen wij alvast geruzie om de claim van dunste smartphone.

Bron: Engadget.com


Prijsvergelijker LG Optimus Black P970

Toon alle aanbiedingen van de LG Optimus Black P970Praat mee over dit artikel