Exclusief: Opvolger Samsung Gear IconX laat zich zien


Afbeeldingen van de opvolger van de Gear IconX, Samsung's draadloze Bluetooth-oordopjes, zijn binnen. Ze doken op in een patentaanvraag die werd opgemerkt door NieuweMobiel.NL. De dopjes worden ronder, zijn draadloos op te laden, passen beter en komen misschien onder de naam "Samsung Buds" op de markt.

Samsung introduceerde in Gear IconX in 2015 en bracht daarvan in 2018 nog een update uit met nagenoeg hetzelfde uiterlijk. Dat uiterlijk gaat in 2019 wel op de schop. Zo wordt de behuizing met daarin het touch pad ditmaal rond in plaats van ovaal. Grootste wijziging zit hem in de zogenaamde 'Wing Tips'. Heb je bij de IconX (2018) nog de keuze uit drie vaste formaten die je kunt plaatsen, bij de 2019-versie is deze uitschuifbaar en daarmee nauwkeuriger. Hierdoor moeten de oordopjes beter passen.

Samsung Buds patent
Samsung Buds

Onlangs nog legde Samsung de naam "Samsung Buds" vast zo leerde AndroidHeadlines. Het is dus niet ondenkbaar dat de Gear IconX onder die naam verder zal gaan. Hiermee zal Samsung net als bij de Gear-horloges afscheid nemen van de Gear-naam. Bluetooth oordopjes zijn sinds de introductie van de Apple AirPods extra in de aandacht gekomen vanwege het succes ervan. Gek is het dus niet dat Samsung met een eigen variant komt al zal het wel extra functionaliteit moeten toevoegen wil het hetzelfde succes als Apple behalen. Een integratie met Bixby ligt dan voor de hand.

Samsung Buds Wing Tips
De nieuwe Wing Tips

Een afbeelding van de case waarin de nieuwe Buds bewaard worden en tijdens het bewaren worden opgeladen komt in het patent niet voor. Hij is wel beschreven en er wordt specifiek gesproken over "draadloos opladen". Dat is iets wat bij de Gear IconX nog niet kon, alleen via USB. Wanneer Samsung deze mogelijke Samsung Buds zal presenteren is nog onbekend maar mogelijk worden ze gelijktijdig met de Samsung Galaxy S10 aangekondigd op 20 februari. Een mogelijkheid is ook dat Samsung het Mobile World Congress in Barcelona aangrijpt om ze te onthullen. Deze vakbeurs start maandag 25 februari.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel