Nokia maakt N900 'Rover' officieel; eindelijk iPhone concurrentie?

· 3 reacties


Zojuist heeft Nokia, vooruitlopend op het Nokia World event in Duitsland, de N900 officieel gemaakt. De opvolger van de N810 Tablet is wél voorzien van belfunctie en in combinatie met het Maemo OS is het een geduchte tegenstander.

...Van bijvoorbeeld de eigen N97, die niet zo goed loopt als Nokia zou willen. Maar natuurlijk ook van toestellen van andere fabrikanten. Misschien zelfs wel de succesvolle iPhone van Apple. Al wordt dat nog niet hardop uitgesproken.

Nokia maakt N900 'Rover' officieel; eindelijk iPhone concurrentie?

Officieel is de N900 de opvolger van Nokia's Internet Tablet de N810. Draaide de N810 nog onder het op Linux gebaseerde Maemo versie OS2008, de nieuwe N900 draait onder de nieuwere versie 5. Ook anders aan de N900 is dat je er vanaf nu wel volwaardig mee kunt bellen. Het is namelijk 'gewoon' een quad band toestel. Eigenlijk lijkt het toestel qua functies belachelijk veel op de N97.

Nokia maakt N900 'Rover' officieel; eindelijk iPhone concurrentie?
Maemo komt met OMweather, Skype en Mauku

Verschillen

Toch zijn er verschillen, grote verschillen. Zo beloofd het nieuwe Maemo besturingssysteem veel goeds. Nokia heeft er zelfs speciaal een kekke website voor opgetuigd. Maemo is gebaseerd op Linux wat eigenlijk voor PC's is ontwikkeld, hierdoor is de N900 heel geschikt voor multitasking. Nokia probeert duidelijk een brug te slaan tussen smartphone's en PC's.

Raw Computer Power

De N900 is ook op hardware gebied anders. Het kloppend hart van de N900 is namelijk een krachtige ARM Cortex-A8 processor die op 600 MHz draait en beschikt over OpenGL ES 2.0 ondersteuning om grafisch het één en ander te versnellen. Ook qua geheugen is er voldoende aanwezig. Programma's hebben de beschikking over 1 GB aan werkgeheugen. Jij kunt tot maximaal 48 GB aan geheugen kwijt; 32 GB is standaard al aanwezig en je kunt tot maximaal 16 GB bijprikken via het aanwezige microSDHC geheugenkaartslot.

Multimedia mogelijkheden

Het is tevens mogelijk om hoge resolutie plaatjes te schieten dankzij de 5 megapixel camera met Carl Zeiss optics, te navigeren met GPS mét A-GPS ondersteuning dankzij de nieuwste Nokia Maps, muziek af te spelen eventueel zelfs op je eigen FM radio dankzij de geïntegreerde FM transmitter, mobiel internetten via HSDPA of WiFi en ga zo maar door.

De Nokia N900 zal vanaf het vierde kwartaal verkrijgbaar worden tegen een adviesprijs van 500 EURO. Schrijf je hierboven gratis in voor onze handige reminder service. Je ontvangt dan eenmalig een mailtje zodra de N900 in de winkel ligt. Wil je in de tussentijd meer informatie? Bekijk dan onze Nokia N900 pagina.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel