Sony Ericsson Z800i review


De Sony Ericsson Z800i, is volgens ingewijden, de beste telefoon van het afgelopen jaar althans zijn neef de Sony Ericsson V800.

De verschillen tussen twee zijn miniem en eigenlijk zijn de Vodafone iconen op zowel de cover als in de software anders, dit is bij de V800 zo. Door exclusiviteit tussen Vodafone en Sony Ericsson werd gewacht met het uitbrengen met een “algemene” variant, voor andere providers.

Het toestel is dus gekozen als “beste toestel” van het afgelopen jaar en met deze review wordt gekeken of dat daadwerkelijk zo is. Het toestel is van alle gemakken voor zien, er zit aanboord: een 1.3 megapixel camera, UMTS, Bluetooth, infrarood, miniUSB, uitbreidbaar geheugen door middel van Memory Stick Duo, video conferentie en flitser. Al met al een breed pakket voor de eindgebruiker maar voor de “high end” gebruiker die deze telefoon vereist zal men misschien eerder naar een UMTS toestel van Nokia gaan met evenals dezelfde specificaties aanboord maar met een gangbaar Symbian Operating System.

Het toestel werd tijdens de CeBit getoond echter was het een publieksgeheim dat de “algemene versie” van de V800 uit zou komen. Helaas duurde het een hele tijd voor dat Sony Ericsson de Z800i op de markt terwijl het toestel innerlijk, uiterlijk en qua productie niet veel verschilt van de V800. De review van deze Z800i kan ook gebruikt worden voor de V800 echter heeft Vodafone enkele functie zoals een DRM-sleutel in de software gezet, wat anders is op de Z800i.

De Z800i komt met een 64 MB Memory Stick Duo voor foto's, video's en muziek. Dit zou eventueel uitgebreid kunnen worden met een grotere Memory Stick Duo tot 1 GB of meer (deze zijn nog niet verkrijgbaar). Een nadeel is wel dat om deze te verwijderen de hele batterij cover verwijdert moet worden. De batterij hoeft er niet uit maar het is toch wel erg vervelend om iedere keer die cover er vanaf te halen.

Ook krijgt de Z800i een stereo headset meegeleverd waardoor de Z800i ook prima dienst kan doen als muziekspeler, over deze speler later meer. Er zit ook een aansluiting op de telefoon voor een miniUSB datakabel en deze is er ook bij geleverd, hierdoor is het mogelijk de Z800i aan te sluiten aan PC's of Mac's. Helaas is dit samen met de Z1010 eigenlijk de enige telefoon van Sony Ericsson met een miniUSB waardoor de standaardisatie een beetje uit het oog verloren is, desalniettemin is het wel fijn om dit aanboord te hebben. En bijgeleverd te hebben.

De handleiding is in de stijl van Sony Ericsson, niet te veel en niet te weinig, en zoals men gewent is, is er een soort van “snelle” handleiding waardoor men het boordnodige kan zien, lezen of na lopen.

Wat zit er bij het toestel?

Het toestel is goed uitgerust en komt met een compleet pakket op de proppen. In de doos zit de volgende punten:

- Het toestel
- Batterij
- miniUSB datakabel
- Reislader
- Handleiding, Engels en Nederlands
- Software
- Quick handleiding
- 64 MB Memory Stick Duo & Adapter
- Gebruikers voorwaarden
- Headset met opname knop

Al met al een volledig pakket voor de gebruiker met een flinke lap aan lectuur.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel