Sony Ericsson Z300i review


De Sony Ericsson Z300i is Sony Ericsson's antwoord op alle ladyphones die van andere merken tegenwoordig te zien zijn. Om onderscheid te maken met de andere merken is de Z300i beduidend lager in prijsklasse dan zijn tegenhangers.

Echter moet er wel bij vermeld worden dat de Z300i het een en ander mist zoals infrarood en dan nog maar te zwijgen over Bluetooth en een camera is ook al niet aanwezig in de Z300i. Waar is de Z300i dan wel goed in? In bellen, waar een telefoon in principe voor gemaakt is. Tezamen met het huidige accessoires pakket is dit een uitstekend toestel voor de persoon die weinig eisen stelt en enkel wil bellen.

De Sony Ericsson Z300i is de opvolger van de Z200i, welke qua uiterlijk het matte frontje en de grote klok (beeldscherm) op de buitenkant heeft overgenomen. Ook komt de antenne overeen. Helaas heeft Sony Ericsson niet ervoor gekozen om het toetsenbord welke de Z200i wel uniek maakte door te zetten.

Sony Ericsson heeft er wel voor gekozen om het toetsenbord aan te passen door met chrome navigatie en soft toetsen op de proppen te komen. Het scherm is wel gehandhaafd echter wel geupgrade naar een wat nieuwer beeldscherm qua aantal kleuren, maar liefst 65.536 tegenover de 4.096 van de Z200i.

Het toestel kan het beste worden vergeleken met de Nokia 7360 uit de L'Amour series. De andere telgen in deze serie, de Motorola V3 RAZR Pink en de Samsung E530 bevinden zich in een hoger segment en zijn qua en uitrusting niet te vergelijken.

Qua decoratie zit het bij de Z300i wel snor maar daar is ook alles mee gezegd. Het "matte" frontje laat stikkers toe maar de vraag is wel hoe lang deze nu blijven. Apart is wederom de keuze voor het gebruik van de oude lader op dit toestel, enkele modellen gebruiken al de nieuwe lader maar de Z300i nog niet.

De handleiding is in de stijl van Sony Ericsson, niet te veel en niet te weinig, en zoals men gewent zijn is er een soort van "snelle" handleiding waardoor men het boordnodige kan zien, lezen of na lopen. Al met al een volledig pakket voor de gebruiker met een flinke lap aan lectuur.

Wat zit er bij het toestel?

Het toestel is schamel uitgerust maar heeft dan ook niet veel nodig. In de doos vindt men de volgende onderdelen:

- Het toestel
- Batterij
- Stikkervel
- Reislader
- Handleiding, Engels en Nederlands
- Gebruikers voorwaarden


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel