Sony Ericsson Xperia X8 review


In juni lekten de eerste foto’s van de Xperia X8, die toen nog bekend stond onder de codenaam Shakira, al uit. Sony Ericsson vult de succesvolle Xperia-lijn aan met deze handzame telefoon, en mikt hierbij duidelijk op het middensegment.

De X8 vult het gat op tussen de grote Xperia X10 en zijn kleinere broertjes de X10 Mini en de X10 Mini Pro.

Sony Ericsson wil hiermee een alternatief bieden voor mensen die op zoek zijn naar een smartphone, maar niet zozeer gefocust zijn op een enorm aanbod aan technisch snufjes.

Dit lijkt een slimme zet, vooral omdat de directe concurrenten van de X10 nog niet in een kleinere uitvoering verkrijgbaar zijn. De HTC Legend en de Google Nexus One zijn bijvoorbeeld een stuk minder compact. Heeft de X8 genoeg in huis om een plekje te kunnen veroveren? NieuweMobiel.NL zocht het uit. Wij testten het toestel met Android 1.6.

Wat zit er bij het toestel?

Het doosje waarin de telefoon wordt geleverd, bevat behalve het toestel zelf een handleiding, een USB-kabel, een opzetstuk voor het opladen, een 2 GB microSD-geheugenkaartje en een headset. De batterij heeft een vermogen van 1200 mAh. Leuk detail is dat er vier extra covers bij het toestel zitten: naast het standaard witte frontje is er de keuze uit metallic grijs/wit, blauw/wit, roze/wit en zwart/wit. Dit maakt het mogelijk om af en toe te variëren met de kleur, en je telefoon aan te passen aan je outfit. De accessoires zien er prima uit, al is het opvallend dat de headset zwart is. Dit steekt een beetje af bij de witte kleur van het toestel. De 3.5mm audiojack-adapter maakt het mogelijk om ook andere headsets te gebruiken.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel