Sony Ericsson Xperia X10 review


Er was eens… Een Androidtelefoon van Sony Ericsson. Het was het eerste toestel van deze fabrikant dat draaide onder Android. Een half jaar geleden werd zijn komst al aangekondigd maar ons geduld werd lang op de proef gesteld.

Inmiddels is het toestel eindelijk verkrijgbaar en hebben wij de kans om het te testen. Jammer genoeg heeft het lange wachten er niet voor gezorgd dat de Xperia X10 is voorzien van de nieuwste versie van Android zoals zijn belangrijkste concurrenten. In plaats daarvan draait hij onder het inmiddels enigszins verouderde Android 1.6, maar gelukkig is de update al aangekondigd.

Afgezien van deze zwakke plek heeft de Xperia X10 een indrukwekkende lijst specificaties. Denk bijvoorbeeld aan een 1 GHz processor, 8.1 megapixel camera met flitser, een fors beeldscherm en eigen interface. Hiermee moet de Sony Ericsson Xperia X10 het de concurrentie, die onder ander andere komt van de HTC Legend maar vooral van de HTC Desire en Google Nexus One, wel lastig kunnen maken.

Wat zit er bij het toestel?

Op het doosje waarin de Xperia X10 wordt geleverd zien we al een klein voorproefje van de door Sony Ericsson ontwikkelde interface. Naast het toestel worden ook een handleiding, 1500mAh batterij, headset, 8GB microSD geheugenkaartje, microUSB-kabel en opzetstekker voor het stopcontact geleverd. De headset bestaat uit twee delen; de oordopjes en een gedeelte met de microfoon. Vanwege de 3.5 mm audio jack aansluiting kan ook een andere headset gebruikt worden. De accessoires zien er allemaal netjes uit en voelen kwalitatief goed aan.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel