Sony Ericsson Xperia X10 mini pro review


Sony Ericsson heeft besloten om tegen de trend van alsmaar grotere en spectaculairdere smartphones in te gaan.

Natuurlijk doen ze met de X10 ook aan die trend mee, maar met de X10 mini pro komen ze met het compleet tegenovergestelde: Een drastisch verkleinde versie van de X10 met een fysiek QWERTY-toetsenbord. Dat levert een heel schattig telefoontje op. Naast het fysieke toetsenbord heeft Sony Ericsson daar ook nog een 5.0 megapixel camera met flitser in weten te proppen.

In combinatie met Android vinden wij het dan ook erg interessant om te zien hoe dat allemaal samenwerkt op een niet al te ruim bemeten beeldscherm. Natuurlijk is de broederstrijd met de Sony Ericsson Xperia X10 mini interessant, maar als we vasthouden aan het fysieke toetsenbord dan is de tegenstand beperkt. Twee mogelijke opponenten zijn de Nokia N97 mini en de LG GW620.

Wat zit er bij het toestel?

In het doosje ligt bovenop de accessoires het toestel in een mal. Eronder vinden we een 2GB microSD geheugenkaartje, headset, microUSB-kabel met adapter voor het stopcontact en de noodzakelijke handleidingen. De headset heeft mooi vormgegeven in-eardopjes en komt met sleeves in twee maten. De headsetaansluiting op het toestel ziet er wat vreemd uit. Dit is waarschijnlijk voor andere accessoires want er past gewoon een 3.5mm audiojack in. De batterij van de X10 mini pro heeft een capaciteit van 900 mAh.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel