Sony Ericsson Xperia X1 review


De Sony Ericsson Xperia X1 is een telefoon met een doel, kwaliteit en design bieden aan de zakelijke mobiele telefonist. Wanneer je het toestel in handen krijgt wordt dit onmiddellijk duidelijk.

Het is een erg mooi toestel om te zien, en door veelvuldig gebruik van metaal erg robuust. Het slide mechanisme werkt vlekkeloos en valt op doordat het met een licht bochtje opengaat. Er onder schuilt een toetsenbord wat een lust voor het oog en de tast is. Maar niet alleen uit het toetsenbord blijkt het zakelijke karakter. Het besturingssysteem is Windows Mobile, volledig uitgerust voor de moderne zakenmens.

Hier houdt het echter niet direct op want Sony Ericsson heeft van de X1 een totaal pakket gemaakt. Zo heeft het toestel ook een drie inch touchscreen, handige 3.5 mm audio jackplug, microSD ingang en een 3.2 megapixel camera met flitser. De X1 heeft op het eerste oog een aantal zeer duidelijke concurrenten. Qua design en gebruik van features zoals Windows Mobile springen meteen de HTC Touch Pro en S740 naar voren maar ook de T-Mobile G1 natuurlijk. Gezien de kracht van dit monster zullen echter ook toppers als de Blackberry Bold en de iPhone 3G in het vizier genomen kunnen worden.

Wat zit er bij het toestel?

In de grote en imposante doos bevinden zich eigenlijk alleen maar extra's van hoge kwaliteit. Naast natuurlijk één X1 zijn dat een oplader en USB kabel in één, oordopjes, een CD-ROM, gebruikershandleidingen, een 4GB microSD kaart met SD kaart adapter en een extra stilo. De oordopjes zijn eindelijk eens van zodanige hoge kwaliteit dat we niet direct de behoefte voelde ze te vervangen.

Sony Ericsson doet ons dus eigenlijk niets tekort, alhoewel we bij toestellen met dergelijke grote schermen toch graag een beschermhoesje krijgen voor die momenten dat de X1 even de tas of koffer in moet. De X1 heeft een batterij van 1500 mAh meegekregen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel