Sony Ericsson W900i review


De Sony Ericsson W900i is de opvolger qua letter gezien van de W800i. Echter moet deze telefoon eerder gezien worden als de opvolger van de Sony Ericsson S700i.

Als men het "W" logo van de W900i haalt ziet men al snel heel veel overeenkomsten zoals het "swivel" (draai)model (de laatste in zijn soort vanuit Sony Ericsson), grote beeldscherm, goede camera en uitbreidbaar geheugen. Wat nieuws is op de W900i is uiteraard de Walkman functie maar ook zeker de mogelijkheid om Memory Stick Duo Pro geheugenkaarten te gebruiken in de W900i. Daarnaast is er een extra camera aan de voorkant van de W900i toegevoegd. Door de toevoeging van UMTS kan er met de W900i ook video gebeld worden.

Wat maakt de W900i dan zo speciaal is de vraag want UMTS ziet men in andere toestellen en een muziek speler is ook niet nieuw. Misschien is het de combinatie van UMTS met Walkman, het grote beeldscherm en de camera-look toch uniek.

· Toestel
· Accu (900 mAh)
· Lader
· Stereo headset (In-ear, vergelijkbaar met Sony MDR-EX71) + reserve dopjes
· Remote voor bediening radio en Walkman speler
· USB datakabel
· CD-ROM met PC Suite en disc2phone software
· Engelse handleiding en Quick guide
· Nederlandse handleiding en Beknopte handleiding
· SAR informatie en Service en Support booklet
· Voorwaarden PlayNow
· Accessoires booklet

Over het toestel, accu en lader laten meer. De headset is een afgeleide van het topmodel, de MDR-EX71. Dankzij het In-ear concept is de basweergave subliem, al zullen niet alle gebruikers even tevreden zijn over het In-ear dragen van een headset. Met behulp van de meegeleverde adapters wordt de headset weliswaar op maat gemaakt, maar het blijft echt even wennen. Omdat de headphone kabel flexibel van constructie is, kan de gebruiker ook zijn favoriete headset (mits voorzien van mini jack) op de kabel aansluiten. Ook is er voor het eerst bij dit Walkman model gekozen om een remote erbij te leveren, deze werkt goed tot op zeker hoogte, maar daarover later meer. Het toestel laden via de datakabel is mogelijk. Data communicatie vindt via deze kabel plaats middels de USB 2.0-standaard, snelheid is dus gegarandeerd.

Op de PC Suite CD staat alle software die men nodig heeft, inclusief software om elke audio CD te rippen naar MP3 files. De inhoud van de software komt nog aanbod in de review, maar het kan nu alvast gemeld worden dat deze in een net hoesje is opgeborgen en meegeleverd in de doos.

Wat zit er bij het toestel?

Het toestel is rijkelijk bedeeld met zijn accessoires. De geleverde doos is een juweeltje voor het oog. Vervaardigd uit transparante kunststof trekt het direct de aandacht. In de doos vind de gebruiker een schat aan componenten:

De conclusie over het accessoires pakket is dat het allemaal erg goed in elkaar zit. Vele merken doen het minder en Sony Ericsson toont absoluut zijn ware aard door op deze wijze het pakket te leveren. Ronduit netjes!


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel