Sony Ericsson W810i review

· 1 reactie


Iedereen heeft de enorm bekende W800i wel eens gezien. Het model deed de afgelopen maanden de mobiele markt op de rondvesten schudden.

Het toestel was de allereerste mobiele telefoon met volledig ingebouwde muziekspeler, die alle functionaliteiten biedt die elke gebruiker wenst. De opvolger van de W800i heeft de markt nu bereidt en heet W810i. NieuweMobiel.NL nam het toestel onder de loep.

Eigenlijk is de W810i helemaal niet de opvolger van de W800i. De W810i had namelijk als W800i de markt moeten bereiken, maar door vertragingen aan bepaalde onderdelen van het toestel werd besloten de W800i in de alom bekende oranje/witte vorm uit te brengen en de W810i pas rond deze tijd te introduceren. De vraag is natuurlijk waar zit het verschil nu tussen beide? Een niet meer dan logische vraag, want niet alleen de kleur en andere inhoud van het complete accessoire pakket zijn nieuwe punten van het toestel. Hieronder een korte opsomming van alle nieuwe onderdelen:

· Het is een Quad band model.
· Het toestel heeft EDGE.
· Kleur van het toestel en de wijzigingen in het uiterlijk
· Afmeting van het toestel is kleiner geworden. Het toestel is een millimeter dunner dan de W800i.
· In het pakket van het toestel vindt men geen koord meer. Daarnaast is nu de headset in het zwart uitgevoerd.
· Aanboord vindt men 21 MB aan geheugen, minder dan de W800i.
· Een NetFront Access browser voor het beter bekijken van webpagina's is nu aanwezig.
· Activity Menu toets is nu aanwezig op het toetsenbord.
· Boven het scherm is een lichtsensor geplaatst die automatisch de achtergrondverlichting van het toetsenbord en het scherm regelt in relatie tot het omgevingslicht.
· De camera heeft rode ogen reductie, verbeterde autofocus uit de W900i en de keuze uit vier verschillende sluitertonen gekregen.
· Flash Lite wordt nu volledig ondersteund in JAVA programma's.
· Een RSS news reader is nu standaard aanboord samen met een music mate programma. De World clock uit de W800i heeft hiervoor plaats moeten maken.
· De game PuzzleSlider is vervangen door JC Does TEXAS.
· Nieuwe PC Suite wordt nu standaard meegeleverd. Aanwezig zijn onder andere programma's voor het maken van SMS en MMS berichten, Synchroniseren van data en het aanpassen van afbeeldingen.

Naast al deze punten vindt men hier en daar wat kleine wijzigingen in het menu, die voor het eerst zichtbaar waren in de W900i. Alle updates die in deze swivel zitten, zijn nu opgenomen in de W810i. Het toestel zal naast de nieuwe Titanium gouden W700i worden geplaatst de komende periode. De W800i zal dan heel langzaam uit de schappen gaan verdwijnen.

· Toestel
· Accu (900 mAh)
· Lader
· Zwarte stereo headset (In-ear, vergelijkbaar met Sony MDR-EX71) + reserve dopjes
· USB datakabel
· 512 MB Memory Stick Duo (in het zwart)
· Memory Stick Duo converter + opberghoesje
· CD-ROM met PC Suite en disc2phone software
· Engelse handleiding en Quick guide
· Nederlandse handleiding en Beknopte handleiding
· SAR informatie en Service en Support booklet
· Uitleg batterijklep
· Voorwaarden PlayNow
· Accessoires booklet

Over het toestel, accu en lader laten meer. De zwarte headset is een afgeleide van het topmodel, de MDR-EX71. Dankzij het In-ear concept is de basweergave subliem, al zullen niet alle gebruikers even tevreden zijn over het In-ear dragen van een headset. Met behulp van de meegeleverde adapters wordt de headset weliswaar op maat gemaakt, maar het blijft echt even wennen. Omdat de headphone kabel flexibel van constructie is, kan de gebruiker ook zijn favoriete headset (mits voorzien van mini jack) op de kabel aansluiten. Het toestel laden via de datakabel is mogelijk. Datacommunicatie vindt via deze kabel plaats middels de USB 2.0-standaard, snelheid is dus gegarandeerd.

De meegeleverde geheugenkaart is een 512 MB Memory Stick Duo van Sony. Geheugenkaarten tot 4 GB worden door het toestel geaccepteerd. Het nadeel van Memory Stick geheugenkaart is vooral de prijs en de snelheid van de kaart. SD en Mini-SD kaarten zijn vele malen sneller dan Memory Stick Duo. Van de andere kant, op de meegeleverde kaart passen al ruimschoots 10…12 CD's, voor veel gebruikers voldoende. Deze keer geen blauwe geheugenkaart, maar een nette zwarte in stijl met het toestel.

Op de PC Suite CD staat alle software die men nodig heeft, inclusief software om elke audio CD te rippen naar MP3 files. De inhoud van de software komt nog aanbod in de review, maar het kan nu alvast gemeld worden dat deze in een net hoesje is opgeborgen en meegeleverd is in de doos.

Wat zit er bij het toestel?

Het toestel is rijkelijk bedeeld met accessoires. De doos waarin het toestel geleverd werd door Sony Ericsson is nog niet de officiële verpakking. Deze gaat nog veranderen, maar de inhoud van de doos zal hetgeen zijn wat hieronder besproken wordt:

De conclusie over het accessoires pakket is dat het allemaal erg goed in elkaar zit. Vele merken doen het minder en Sony Ericsson toont absoluut zijn ware aard door op deze wijze het pakket te leveren. Ronduit netjes!


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel