Sony Ericsson Vivaz review

· 2 reacties


Ruim een maand geleden kondigde Sony Ericsson officieel de Vivaz aan. Tijdens de aankondiging werd vooral het accent gelegd op de camera die video’s met een resolutie van 720p in HD kwaliteit opneemt.

Maar vandaag de dag zijn er zoveel low-budget camera’s met deze functionaliteit, dus doet Sony Ericsson er wel verstandig aan om de telefoon op deze manier in de markt te zetten? Bovendien lijkt de tijd van de cameratelefoon wel voorbij. Tegenwoordig gaat het bij smartphones, waar de Vivaz onder valt, om de beschikbare software. Gelukkig heeft Sony Ericsson daar ook aan gedacht, want bij de Vivaz (en Satio) kun je voor €45,- of 3 gratis applicaties uit de Play Now Arena downloaden.

Naast de 8.1 megapixel camera die opneemt in HD kwaliteit heeft de Vivaz een 3.2 inch resistief touchscreen, HSDPA (3G) voor snel mobiel internet,vooraf geïnstalleerde navigatiesoftware van Wisepilot en een compact design. De Sony Ericsson Vivaz kan concurrentie verwachten van: de Samsung i8910 HD, haar eigen Satio en qua compactheid de Samsung S8000 Jet.

Wat zit er bij het toestel?

De Sony Ericsson Vivaz zit in een vrolijke kartonnen doos en bij het openen van de doos blijkt de Vivaz toch wat compacter te zijn dan we van tevoren dachten. Dit vonden wij een aangename verrassing. Naast het toestel en de batterij met een capaciteit van 1200 mAh zitten de volgende accessoires in de doos: een microUSB kabel en connector, een handsfree headset, een stylus, een 8GB microSD kaart en de DVD van Micheal Jackson’s documentaire This Is It. De accessoires zijn kwalitatief prima, het is alleen jammer dat Sony Ericsson niet de In-Ear versie van het handsfree headset, maar de gewoon oordopjes in de doos heeft gestopt. Maar dit mag de pret niet drukken, want we zijn allang blij met de 8 GB microSD kaart. Nu is het feit dat het om 8 GB gaat niet zo indrukwekkend, maar dat Sony Ericsson met de introductie van Satio en Vivaz eindelijk het M2 Memory Stickje vaarwel heeft gezegd wel.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel