Sony Ericsson K660i review


Sony Ericsson laat met de K660i maar weer eens zien dat zij echt weten hoe een mooi toestel eruit moet zien. De manier waarop er met de kleuren en toetsen is gewerkt is geweldig.

Maar heeft dit toestel naast dit mooie design ook meer te bieden of is het simpelweg een schitterend design toestel die van alle gemakken voorzien is?

Eerste indruk

Alleen het doosje waarin de K660i wordt geleverd is al design te noemen! Een kleine vierkante doos met de kleuren en afbeelding van de telefoon komen je tegemoet. De telefoon zelf is in twee kleurcombinaties te krijgen: de variant die wij getest hebben is groen-wit (Lime on White), maar daarnaast is er nog een paars/roze-zwarte variant (Wine on Black).

Het toestel, een monoblock, weegt maar 95 gram en heeft als afmetingen 104 x 47 x 15 mm. Echt een heel mooi formaat en gewicht! Het toestel heeft een groene (dan wel paars-roze) rand aan de zijkant van het toestel. Tevens is het middelste bedieningspaneel groen. Het bedieningspaneel lijkt op een joystick, maar is toch echt een 5-richtings paneel. Samen met ook plastic randen (de K660i bestaat voornamelijk uit plastic) en schitterende witte (of zwarte) rondje knopjes heeft dit toestel de ultieme design-look.

Aan de ene zijkant is de ingang voor de Memory Stick Micro (M2) geheugenkaart, aan de andere zijkant vind je de externe bediening voor de camera en een knop waarbij je het hoofdscherm de telefoonstatus kunt opvragen. Tevens fungeert deze knop als volumeknop voor tijdens het bellen. Aan de bovenkant van het toestel vind je de powerknop en aan de onderkant vind je de ingang voor de oplader. Aan de achterkant van het toestel bevindt zich de camera. Deze is niet afgeschermd en is dus vatbaar voor stof en voor beschadigingen. Voorop het toestel vind je dan nog de secundaire camera, onmisbaar voor videobellen.

Publiek

Het toestel oogt wel wat jong, waarmee Sony Ericsson waarschijnlijk ook doelt op jong volwassenen (rond de 20-30 jaar). De hoofd eigenschap waarmee Sony Ericsson het toestel aanprijst is de mogelijkheid van het internetten. Het toestel heeft niet voor niets 3G ondersteuning, maar daarnaast heeft het toestel geen exclusieve hoogstaande innovaties of technische snufjes. Het uiterlijk is duidelijk geïnspireerd op de K810i die Sony Ericsson in het tweede kwartaal van 2007 op de markt bracht. Dit toestel weegt overigens 115 gram en heeft een afmeting van 106 x 48 x 17 mm. De K660i is er klaarblijkelijk op vooruit gegaan.

Thema's

Via het 'Instellingen' menu zijn 5 verschillende thema's te kiezen. Zo kun je kiezen voor een normale look met pictogrammen die wij gewend zijn van Sony Ericsson. Maar ook is er te kiezen voor thema's die net wat interessanter zijn, waarbij er bijvoorbeeld bewegende animaties over het beeld trekken in het menustructuur. Ook de achtergrond past zich aan het thema aan, waarbij de binnenkant van de telefoon net zoveel design heeft als de buitenkant. Al met al ziet het er erg gelikt uit!


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel