Sony Ericsson K610i review


Door menig persoon volkomen over het hoofd gezien, maar wellicht één van de belangrijkste peilers binnen de range met Sony Ericsson producten.

De nieuwe K610i is het toestel dat eindelijk de markt van de standaard zakelijke modellen binnenkomt en het op zal nemen tegen de 62XX-serie van Nokia. In de komende periode zullen dat de 6233 en 6234 zijn.

De K610i aangekondigd gedurende 3GSM in Barcelona is voor Sony Ericsson de eerste echte stap in de zakelijke markt van standaard modellen die vooral bedoeld zijn om mee te bellen en te SMSen. Verdere mogelijkheden zijn wel aanwezig, maar zullen niet altijd ingevuld worden door de gebruikers. De K610i scoort goed op dit vlak ook ten opzichte van de 6233, die als Vodafone Live! variant op de markt verkrijgbaar is en de naam 6234 heeft gekregen. Naast de 6233 zal de E780 van Samsung mee worden genomen in deze review.

Ook van de K610i zullen twee varianten op de markt verschijnen. De i-mode versie genaamd K610im en de Vodafone Live! versie genaamd V630i. Beide zullen verschillen op een aantal punten als de aanwezige software en providercontent, maar ook het uiterlijk en de verkrijgbare kleuren. De V630i zal in het wit en zwart verkrijgbaar zijn en krijgt de centrale toets mee van de W810i. De K610im is een K610i in een mooi stijlvol donker jasje dat bedrukt is met i-mode logo’s.

Beide modellen (de K610i en 6233) zullen het direct tegen elkaar opnemen en goed bekeken worden. In de review zullen beide benoemd worden wanneer dat nodig is. De grote verschillen zitten hem in de gebruikte materialen, het verschil qua scherm, de aan/afwezigheid van een front camera voor videobellen, EDGE, infraroodpoort en de FM-radio.

De K610i heeft ten opzichte van andere Sony Ericsson modellen een groot aantal verbeteringen in de nieuwe gebruikersinterface zitten. Tijdens de review zullen deze aanbod komen. De K800i is ook met deze nieuwe onderdelen uitgerust.

- Toestel
- Accu (900 mAh)
- Lader
- Stereo headset + reserve dopjes
- USB datakabel
- 64 MB Memory Stick Micro M2
- Memory Stick Micro M2 converter + opberghoesje
- CD-ROM met PC Suite
- Engelse handleiding en Quick guide
- Nederlandse handleiding en Beknopte handleiding
- SAR informatie en Service en Support booklet
- Uitleg batterijklep
- Voorwaarden PlayNow
- Accessoires booklet

Over het toestel, accu en lader laten meer. De headset is van een goede kwaliteit tijdens het luisteren van de radio of MP3 bestanden en ziet er erg goed uit. Men krijgt speciale hoesjes meegeleverd om over de oordopjes te plaatsen. Op de headset bevindt zich daarnaast een opnameknop, die zorgdraagt voor de spraakherkenning en het opnemen of ophangen van een gesprek. De datakabel is een goede stevige kabel die men gebruikt om het toestel aan te sluiten op een PC of Mac. Het toestel laden via de datakabel is mogelijk en ondersteund via de interface poort op het toestel USB 2.0 en dat is erg netjes.

De meegeleverde geheugenkaart is een 64 MB Memory Stick Micro M2 van Sony. Geheugenkaarten tot 1 GB worden door het toestel geaccepteerd. Het nadeel van de Memory Stick Micro geheugenkaart is vooral de prijs en de snelheid van de kaart. SD en Mini-SD kaarten zijn vele malen sneller dan Memory Stick Micro en daarnaast is het zo dat de nieuwe kleine micro kaart niet direct overal even goed verkrijgbaar zal zijn in grote formaten.

Wat zit er bij het toestel?

Het toestel is rijkelijk bedeeld met accessoires. De doos waarin het toestel geleverd werd door Sony Ericsson is nog niet de officiële verpakking. Deze gaat nog veranderen, maar de inhoud van de doos zal hetgeen zijn wat hieronder besproken wordt:

Op de PC Suite CD staat alle software die men nodig heeft. De inhoud van de software komt nog aanbod in de review, maar er kan nu alvast gemeld worden dat deze in een net hoesje is opgeborgen en meegeleverd is in de doos.

De conclusie over het accessoires pakket is dat het allemaal erg goed in elkaar zit. Vele merken doen het minder en Sony Ericsson toont absoluut zijn ware aard door op deze wijze het pakket te leveren. Ronduit netjes!


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel