Sony Ericsson C905 review

· 1 reactie


Een goed fototoestel en een functionele telefoon in één, kan dat? Sony Ericsson doet een poging met de C905 en zijn 8.1 megapixel camera met Xenon flitser. De C905 is de eerste Cyber-shot™ slider en Sony Ericsson doorbreekt hiermee de grens van 8.

0 megapixel. Het gadgetgehalte van de C905 is natuurlijk erg hoog met de specificaties van de camera, maar de styling is zeker niet verwaarloosd. Sony Ericsson heeft geprobeerd om de C905 zoveel mogelijk vorm te geven als een digitale camera en hij moet ook de bijbehorende beeldkwaliteit leveren.

De camera is niet het enige sterke punt van de C905 want het toestel beschikt ook nog over WiFi en GPS. Al met al lijkt het op het eerste gezicht een aardige combi tussen een smartphone en een cameraphone. Behalve de C905 zijn er op het moment nog vier toestellen op de markt met een 8.0 megapixel camera. Dit zijn de Samsung M8800 Pixon, de LG KC910 Renoir, LG KC780 en de Samsung i8510 INNOV8.

Wat zit er bij het toestel?

De C905 komt in een mooie en stijlvolle doos waarmee de aandacht nogmaals wordt gericht op het feit dat het toestel een 8.1 megapixel camera heeft. De doos is helemaal zwart met in zilver een decoratie die wat wegheeft van een sluiter van een fototoestel. Na opening van de doos blijkt deze rijkelijk gevuld te zijn. Wij troffen een oplader, USB-kabel, headset, polsbandje en een 2 GB Memory Stick Micro (M2) geheugenkaart met USB-adapter aan. Daarnaast zat er een CD-rom bij met software voor de PC. Helaas ontbrak een Nederlandstalige handleiding, wel was een Duitse, Franse en Italiaanse aanwezig. Een Nederlandstalige handleiding is wel te vinden op de site van Sony Ericsson. De accessoires zitten goed in elkaar en voelen solide aan. De batterij heeft een capaciteit van 930 mAh.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel