Siemens SK65 review


In 1997 bracht Samsung de wereld in roering met de introductie van de A100: de eerste clamshell telefoon.

In 2001 was het de beurt aan Siemens om het bestaande modellen gamma eens even flink op de schop te nemen door de wereld kennis te laten maken met de eerste slidephone, in de naam van de SL55. Hoewel dit model niet zoveel navolg teweegbracht als de clamshell werd ook dit model gretig door andere fabrikanten gekopieerd – ironisch genoeg onlangs nog door Samsung met het uitbrengen van onder andere de D500.

En nu is er dus de SK65. Zoals uit de foto's wel blijkt kan bij dit toestel de achterzijde naar rechts worden geschoven, waardoor er een heus QWERTY toetsenbord te voorschijn komt! Een unieke feature die later nog uitgebreid zal worden besproken.

Wat zit er bij het toestel?

De trend van de laatste maanden is toch wel om zoveel mogelijk extra accessoires in één doosje te stoppen. Siemens ontspringt de dans een beetje, en levert naast de software om de telefoon met een pc te synchroniseren niet echt veel opzienbarends:

- Het toestel natuurlijk.
- Een 750 mAh batterij.
- Een boekje waarin de verschillende leverbare accessoires stuk voor stuk worden aangeprezen.
- Drie gebruiksaanwijzingen, namelijk een Franse, een Engelse en een Italiaanse. Aangenomen mag worden dat, aangezien het hier om een prerelease versie gaat, er uiteindelijk bij het toestel ook een Nederlandse handleiding zal worden geleverd.
- Een datakabel om de telefoon via USB 2.0 met een computer te verbinden.
- Een oplader
- Een CD-rom met een grote variëteit aan software, onder andere om via GPRS en Bluetooth overal te kunnen internetten. Verder kan met behulp van de geleverde software de telefoon worden gesynchroniseerd met Microsoft Outlook, waarbij zowel geplande afspraken als ook email adressen gelijk kunne worden getrokken. Later zal ook op deze mogelijkheden nog uitgebreid worden ingegaan.

De handleiding is verder prima in orde, al is het wat onhandig om niet op de buitenkant van een boekje de betreffende taal te vermelden. De Nederlandstalige handleiding is terug te vinden in ons media archief.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel