Siemens S65 review


De eerste review van een Siemens-toestel met mega-pixel camera op onze site en daarnaast de tweede review van een mega-pixel camera.

De Siemens S65, zoals het toestel heet, is onderdeel van de 65-series van Siemens, die in de afgelopen maand op de markt gekomen is.

De S65 is voor een groot gedeelte gelijk aan de CX65/M65. Aan het uiterlijk zijn alleen een aantal punten gewijzigd en in het menu zijn een aantal programma's en onderdelen toegevoegd. Eén van de onderdelen is de camera en die zal dan ook uitgebreid besproken worden. Voor een groot deel zal de review van de CX65 als leidraad genomen worden. Een groot aantal punten zullen gelijk blijven en waarnodig zullen de belangrijke punten aangepakt worden. De gebruikte foto's en video's in deze review zijn allemaal afkomstig van de S65.

Het toestel is sinds half augustus beschikbaar gekomen op de Nederlandse markt en met enorm weinig bombarie gebracht. Nu dat het toestel er anderhalve maand is komen de eerste reclames en acties. Het feit dat Siemens momenteel alle S65 toestellen teruggeroepen heeft vanuit de winkels door problemen met de speaker, is daarbij niet een enorm goede reclame.

• Het toestel zelf
• Oplader
• Batterij (750mAh)
• 32 MB RS-MMC geheugenkaart + adaptor
• Engelstalige/Duitstalige handleiding
• Franstalige handleiding
• Spaanstalige handleiding
• Accessoires folder
• Mini-CD met daarop Mobile Phone manager, Adobe Acrobat reader, Packet video speler en andere informatie, die men kan doorlezen.

Wat zit er bij het toestel?

De Siemens S65, versie Steel Black, wordt geleverd in een opvallend klein doosje. Helaas is de hoeveelheid bijgeleverde accessoires net zo klein als het doosje deed vermoeden, in principe alleen wat écht nodig is, zelfs een headset wordt niet meegeleverd.

De bijgeleverde handleiding is eenvoudig, maar zit verder goed in elkaar. Soms zijn de letters te klein, en dan speciaal in kaders waar bepaalde uitleg of andere begrippen zijn te vinden. Men treft overigens ook bijna geen illustraties in de handleiding aan, die vaak een helpende hand kunnen bieden.

Echter, duidelijke symbooltjes welke knoppen gebruikt moeten worden voor een bepaalde functie maken dan wel weer een hoop goed. Natuurlijk ontbreekt een index ook niet, net als een woordenlijst. Bovendien is er in de handleiding ook een compleet schema te zien van het menu van het toestel wat erg handig is. Erg veel fouten zijn er niet ontdekt in de handleiding.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel