Siemens C75 review


Het onlangs door BenQ overgenomen Siemens Mobile heeft sinds kort het nieuwste model in de budget-reeks uitgebracht, namelijk de Siemens C75. In deze review zal gekeken worden naar dit toestel en zullen alle onderdelen van de GSM aan de orde komen.

De Siemens C75 bevindt zich in de lijn van modellen, nog onder de eerder gereviewde Siemens CX75/M75 omdat het hier een zogenaamd low-end model betreft. Alhoewel het hier dus geen dure of exclusieve telefoon betreft, mag de Siemens C75 er qua uiterlijk toch best wezen.

Zoals te zien is op de foto's ziet het toestel er (zeker voor zijn prijsklasse) redelijk luxe en strak uit. Ook het scherm met zijn 65.536 kleuren is acceptabel voor een low-end telefoon uit deze reeks. Als men de telefoon echter langer gebruikt, wordt al vrij snel duidelijk waarop Siemens (of eigenlijk BenQ) heeft bespaard bij dit model, namelijk de extra functies. De C75 heeft weliswaar een camera, infraroodpoort, een web browser en dergelijke, maar niet echt functies welke tegenwoordig toch wel steeds meer standaard in telefoonland worden zoals bijvoorbeeld MP3-functionaliteit, geheugenkaartslot en een megapixel camera. Nou is dit natuurlijk ook niet direct te verwachten bij een model uit de goedkopere segmenten, en in het achterhoofd moet dan ook worden gehouden dat we hier niet te maken hebben met een toestel wat kan concurreren met bijvoorbeeld een Sony Ericsson K750i of zijn grotere broer Siemens S75. Dit toestel is echter meer te vergelijken met modellen als: Nokia 1600, Samsung C120 en SonyEricsson J220i. In deze review zal daarom gekeken worden of het toestel waar geeft voor zijn geld.

Wat zit er bij het toestel?

De Siemens C75 wordt, zoals eigenlijk te verwachten is bij een toestel van dit kaliber, geleverd met weinig accessoires. Opvallend is dat het toestel wordt geleverd met gebruikershandleidingen in vrij veel verschillende talen. Dit kan ermee te maken hebben dat Siemens gewoon één standaard model heeft samengesteld voor verschillende landen binnen de EU.

De handleiding zelf is duidelijk en overzichtelijk. Wel zijn er erg weinig illustraties opgenomen in de handleiding wat jammer is, want soms kunnen deze net voor dat extra beetje duidelijkheid zorgen. De handleiding is niet te dik, leest makkelijk weg en bevat weinig tot geen fouten.

In tegenstelling tot de vele meegeleverde handleidingen in verschillende talen, wordt voor de rest helaas bar weinig aan extra's meegeleverd. Zelfs het bijvoegen van een simpele headset was blijkbaar teveel gevraagd en het enige wat dan ook wel meegeleverd wordt, is niet meer dan het broodnodige, namelijk:

· Siemens C75
· Oplader
· 750 mAh-Batterij
· Engelstalige/Duitstalige/Franstalige én Nederlandstalige handleiding

Dit helaas erg karige pakket is deels te rechtvaardigen door de lage prijs van het toestel. Toch zouden enkele simpele extra's zeker goed doen omdat de koper dan simpelweg meer het gevoel heeft dat hij net nog dat beetje extra voor z'n geld gekregen heeft wat uiteraard ten goede zou komen aan het imago van Siemens.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel