Sharp V903 review


Opnieuw een primeur in de vorm van de nieuwe Sharp V903, momenteel één van de topmodellen op de markt.

Vodafone toont aan dat er op de markt plaats is voor high-end toestellen, hoge kwaliteit camera's, videotelefonie en hoge snelheid internet via de portal van Vodafone Live!. Al deze punten zullen aanbod komen gedurende de tot dit moment grootste review op de grootste mobiele telefoon vergelijkingssite in de Benelux.

Sharp is wellicht niet het bekendste merk in de markt. De toestellen die in de afgelopen jaren verkrijgbaar waren, waren dan ook alleen leverbaar via de shops van Vodafone. Heeft men deze shop niet in de buurt dan zou het wel eens lastig worden om tegen de V903 en Sharp producten aan te lopen. De keuze voor Sharp om deze insteek te hebben kan gerespecteerd worden, maar levert natuurlijk niet direct een groot marktaandeel op.

De voorlopers van de V903 waren de V802 en V902, die eind vorig jaar op de markt verschenen en hier en daar nog leverbaar zijn (alleen V902). De V902 werd daarbij zelfs in een rode Ferrari editie uitgebracht. De verwachting is dat dit bij de zwarte V903 niet zal plaatsvinden. Voor de toekomst kan gemeld worden dat Sharp opnieuw een sterk statement zal maken met V904, die vooral op muziek gebied geënt zal zijn en niet op de sublieme camera eigenschappen. Tot die tijd zal iedereen uit de voeten moeten kunnen met de V903 en dat lijkt in de huidige markt geen probleem.

De V903 is geïntroduceerd rond September door de Aziatische tak van Vodafone. Het toestel is nu sinds een aantal weken leverbaar tegen nogal sterke prijzen, maar tijdens de review zal duidelijk blijken of deze prijzen te rechtvaardigen zijn.

In het pakket is een 64 MB mini-SD geheugenkaart geplaatst. Deze is niet bepaald groot en menig gebruiker zal dit uitbreiden tot 512 MB of nog groter. 512 MB werkte goed in het toestel daarover geen problemen. Ook de lader en datakabel doen zijn/haar werk goed. De connector van de lader heeft alleen wat moeite met de connector op het toestel. Het is niet direct goed duidelijk op welke wijze deze geplaatst dient te worden. Soms wordt deze verkeerd geplaatst en blijft de connector ronduit irritant steken in de poort. Een iets simpeler en betere connector, die echt maar op één manier past en niet op anderhalve manier kan in de toekomst veel moeite en problemen bij gebruikers wegnemen.

Het onderdeel headset heeft bij de V903 een aparte insteek. Er wordt namelijk een hele set met headsets meegeleverd. Ook lijkt het erop dat er in de winkel een ander pakket wordt aangeboden dan dat NieuweMobiel van Vodafone kreeg. In het pakket van de V903 in de winkel wordt één simpele stereo headset meegeleverd, in het pakket wat de PR dienst van Vodafone voor het testen meegaf bevatte een hele mooie MP3 afstandbediening met beeldscherm waarop de MP3 speler bedient en de diverse gegevens afgelezen kon worden. Deze afstandbediening kan men gebruiken om een eigen headset aan te sluiten of de standaard headset aan te sluiten. Naast dit verloop zat er ook een standaard verloop in de doos wanneer de MP3 speler niet gebruikt zou worden.

Helaas wordt alleen de simpele stereo headset meegeleverd, de MP3 headset met afstandsbediening wordt niet door Sharp geleverd en kan ook niet worden besteld. In de nieuwe modellen van volgend jaar zal dit accessoire wellicht wel opgenomen zijn. De meegeleverde headset klinkt goed, maar is geen W800i headset kwaliteit. Daar kan momenteel nog geen enkele headset tippen.

Vodafone levert bij de toestellen die gebrand zijn een eigen handleiding mee. Deze is netjes voor elkaar en legt eigenlijk alles uit. Hier en daar zou wat meer informatie mogen worden gegeven. Een goed voorbeeld hiervan was het feit dat nergens vermeld staat hoe de video-out kabel werkt. Alleen de menufuncties worden vermeld. Wat men er verder mee kan is een zoektocht voor de gebruiker, want meestal in de winkel komt de verkoper ook niet verder dan de handleiding te downloaden.

De video-out die meegeleverd wordt werkt alleen wanneer men afbeeldingen wil laten zien, spelletjes via de TV wil spelen of een video afspeelt. Jammer, want Samsung laat met zijn D600 zien dat ook de complete interface getoond kan worden op het TV-toestel.

Wat zit er bij het toestel?

Omdat er nog nooit een Sharp model getest is, was de vraag wat nu wel niet bij een dergelijk model geleverd zou worden. Kijkt men door de gehele lijst, dan mag duidelijk zijn dat het ronduit netjes is:

- Toestel
- Batterij (900 mAh)
- Oplader
- Stereo headset + beschermdopjes
- MP3 headset-verloop met beeldscherm en MP3 bediening
- Standaard headset-verloop
- Datakabel
- Video-out kabel
- 64 MB mini-SD geheugenkaart + adaptor
- PC Suite software op CD-rom
- Nederlandse Vodafone handleiding

Over het pakket kan vrij kort worden gebleven, fantastisch en dan vooral die MP3 afstandsbediening die men samen met een eigen headset kan gebruiken. Absoluut van een niveau dat elk toestel uit deze klasse zou moeten meekrijgen, maar dat moet men het wel in de doos steken. Een andere smetje is het feit dat de gebruiker niet de gehele interface op een TV kan weergeven via de video-out kabel.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel