Samsung Z400 review


De hoeveelheid toestellen met een grote potentie vanuit Samsung groeit en groeit. Momenteel zijn er voor gebruikers diverse mogelijkheden waaruit men kan kiezen. Daaronder nog de D600, het succesmodel de E900 en de gloednieuwe D900.

Hoe past de Z400 in deze reeks met modellen en waar liggen de kansen voor dit bijzondere toestel.

Als eerste zal moeten worden opgemerkt dat de Z400 niet verkrijgbaar zal zijn als “normaal” toestel. Alleen een providerversie van de Z400; genaamd Z400V is beschikbaar in de Vodafone shops. De keuze van Samsung om het toestel alleen via die weg beschikbaar te stellen valt te billekken, maar heeft wel invloed op de manier dat het toestel aangeboden wordt. Van de Z400V is namelijk alleen een grijze versie verkrijgbaar met daarop speciale Vodafone software en content.

Een standaardversie zonder Vodafone content is niet verkrijgbaar op de Benelux markt. Andere landen binnen Europa voeren het toestel wel. Het grote probleem van het toestel is de introductie van de D900 en het feit dat het toestel in de weg zit van het succes van de nieuwe E900. De Z400V heeft op een aantal vlakken namelijk sterke onderdelen die gemist worden in de D900 en E900. Deze zullen in de review beschreven worden en gaan staan vooral in relatie tot het uiterlijk, het telefoonboek, het menu aanboord van het toestel en het feit dat beeldbellen aanwezig is in de Z400V.

- Toestel
- Batterij (standaard batterij)
- Oplader
- Stereo headset
- Datakabel
- EasyStudio software op CD-rom
- Engelse en Nederlandse handleiding

De handleiding is lekker compact en zeker niet te lang. Mooie duidelijke afbeeldingen worden gebruikt. Erg nette handleiding die voldoende is voor dit toestel. De speciale Vodafone handleiding is niet de meest duidelijke, maar duidelijk genoeg.

Een lader in stijl, namelijk een grijze versie. Laden doet men via de connector aan de zijkant van het toestel. Het plaatsen van de connector gaat zonder moeite en de meegeleverde lader doet zijn werk naar behoren.

De meegeleverde stereo headset klinkt goed en wordt aangesloten op de mini-USB poort aan de zijkant van het toestel. De headset is in het grijs uitgevoerd. Het is een misser dat er geen beschermkapjes worden meegeleverd bij de headset. Andere fabrikanten doen dit wel en dan is het toch vreemd dat Samsung dit niet doet.

Vroeger was er altijd de kritiek over het feit dat EasyStudio niet meegeleverd werd, maar in laatste maanden is dat totaal opgelost. Een nette CD met EasyStudio software en een zwarte datakabel worden meegeleverd, zodat iedereen zijn of haar data kan synchroniseren met PC of Mac.

Wat zit er bij het toestel?

In het accessoire pakket van Samsung en Vodafone vindt men altijd een redelijk aantal accessoires terug. De volgende accessoires zijn in het stijlvolle pakket opgenomen:

Het pakket is dus netjes voorzien. Het enige wat gemist wordt is de geheugenkaart. Geen extra MicroSD geheugenkaart wordt meegeleverd in het pakket. Ook de video-out kabel werd niet in de doos aangetroffen. Iets wat bij de D600 bijvoorbeeld anders was. Wanneer een dergelijke kabel gebruikt wordt zal de complete gebruikersinterface op een televisie scherm worden getoond. Men kan dan games spelen en bestanden bekijken/tonen via het scherm en de kabel.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel