Samsung X820 review


Zoals al eerder gemeld continueert Samsung de succesvolle modellen reeks opnieuw met een aantal mooie producten binnen de Ultra Slim Edition series. Binnen deze reeks vindt men de dunste slider, clamshell en candybar ter wereld.

In deze review zal de dunste candybar ooit ontworpen worden besproken; de nieuwe X820 in de speciale Oger uitvoering.

Naast 6.9 mm dunne X820 zal in de komende periode de nieuwe D830 getoond worden. Deze ultra dunne 9.9 mm dikke clamshell is de dunste clamshell ooit gemaakt. De Samsung D900 is met zijn 11.9 mm de dunste slider ooit gemaakt. Alle drie de modellen tonen aan dat Samsung op het gebied van ontwerp en dunne modellen momenteel veruit het topmerk is in de huidige markt. Geen enkele andere fabrikant kan hier tegenop, waarbij de Nokia de top aanvoert van de dikste toestellen. In Finland heeft men het nog niet helemaal geleerd, maar daarin zal verandering komen aan het einde van het jaar.

Het toestel dat de afgelopen maand officieel werd aangekondigd door Samsung, zal in twee varianten de markt bereiken. De speciale Oger versie is degene die in de review naar voren zal komen. Het toestel heeft een speciale box met daarin een lederen cover met Oger embleem. Tevens vindt men op het toestel een aantal achtergronden van Oger en is er een logo van Oger op de achterkant van het toestel geplaatst. Daarnaast is er de standaard versie die vooral via webshops verkrijgbaar zal zijn.

De X820 is ten opzichte van andere Samsung modellen niet veel verschillend. De E900 komt het dichtste in de buurt van de X820. De X820 heeft alleen een ander scherm dat 90 graden gedraaid is. Verder is het uiterlijk natuurlijk anders, is er geen geheugenkaart aanwezig, is het snelkeuzemenu niet aanwezig en moet men het doen zonder flitser in de X820. Daarentegen is er wel weer een nachtmodus in de camera aanwezig. Op deze genoemde vlakken zullen de verschillen vermeld worden in de review.

- Toestel
- Batterij (standaard batterij)
- Oplader
- Stereo headset
- Engelse en Nederlandse handleiding
- Oger cover

De handleiding is lekker compact en zeker niet te lang. Mooie duidelijke afbeeldingen worden gebruikt. Erg nette handleiding die voldoende is voor dit toestel. Wellicht was een andere vorm van het boekje misschien wat beter geweest, maar daarover valt te twisten.

Een lader in stijl, namelijk een zwarte versie. Vroeger leverde Samsung nog de grijze versie mee bij donkere toestellen en dat stond eigenlijk totaal niet. Nu dat er een zwarte lader meegeleverd wordt, toont Samsung aan dat stijl niet eindigt bij het toestel alleen.

De meegeleverde stereo headset klinkt goed en wordt aangesloten op de mini-USB poort aan de zijkant van het toestel. De headset is in het zwart uitgevoerd. Verder is het een misser dat er geen zwarte beschermkapjes worden meegeleverd bij de headset. Andere fabrikanten doen dit wel en dan is het toch vreemd dat Samsung dit niet doet.

Wat zit er bij het toestel?

In het accessoire pakket van Samsung vindt men altijd een redelijk aantal accessoires terug. De volgende accessoires zijn in het stijlvolle pakket opgenomen:

Het pakket is dus netjes voorzien. Helaas is er geen EasyStudio PC Suite CD meegeleverd, ook een datakabel of video-out kabel ontbreken. Voor een dergelijk toestel een flinke misser! Echter krijgt men wel een cover meegeleverd van het alom bekende kledinghuis Oger. Dit kledinghuis speciaal voor mannen is één van de vooraanstaande merken in Nederlandse markt en Samsung heeft samen met Oger een cover gemaakt die past bij het toestel. De cover is uitgevoerd in speciaal leder en van binnen gevoerd.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel