Samsung TouchWiz F480 review


Imagine... een telefoon die zowel op het gebied van design als technologie niets te wensen overlaat; deze Touchwiz heeft Samsung in het tweede kwartaal van 2008 onder de noemer ‘compacte alleskunner met verbluffend uiterlijk’ op de markt gebracht.

Met deze combinatie van stijl en state-of-the-art technologie mikt de fabrikant op zowel de designbewuste als technologie- liefhebbende consument. Samsung heeft deze iPhone look-a-like niet voor niets de bijnaam TouchWiz gegeven: het touchscreen beeldscherm is het paradepaardje van het toestel en zou volgens Samsung de perfecte touch zijn. Met één tikje of beweging op het touchscreen kan de hele mobiele wereld geregeerd worden. Volgens de fabrikant eenvoudig, zonder weinig moeite en erg spannend.

Één blik op het toestel en je weet het: hier kun je mee voor de dag komen, het design is prachtig. Geldt dat ook voor de mogelijkheden van de telefoon? Is het touchscreen echt goed te bedienen, en hoe functioneert de camera? Kan deze telefoon op tegen de populariteit van de Apple iPhone, waar de F480 TouchWiz duidelijk op geïnspireerd is? Concurrent voor Samsungs’ TouchWiz is de KE850 Prada van LG, die op het eerste gezicht veel op de F480 lijkt. De Prada II, die eind 2008 uitgekomen is, heeft toch weer een echt toetsenbord. De vraag is of het virtuele toetsenbord van de F480 TouchWiz inderdaad zo goed in gebruik is als de fabrikant beweert. In deze review wordt nagegaan of Samsung de concurrentie aan kan gaan en de beloftes over de technologie van de TouchWiz waar kan maken.

Wat zit er bij het toestel?

Het toestel wordt compleet geleverd met lader, gebruiksaanwijzing, CD-rom met software, een headset van goede kwaliteit en een datakabel met USB-aansluiting. Daarnaast bevat het pakket een extra lederen beschermhoes, die op de plaats van de batterijklep op de telefoon geklikt kan worden. Naast een fraai uiterlijk verschaft deze luxe hoes bescherming voor het touchscreen tegen krassen. Het geheel wordt geleverd in een nette doos waarop de hoofdfuncties van de F480 TouchWiz zowel tekstueel als visueel worden weergegeven.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel