Samsung Soul U900 review


De Samsung Soul was de grootste publiekstrekker op het Mobile World Congres ‘08 in Barcelona.

De Samsung SGH-U900 Soul heeft zijn naam te danken aan Samsung die het toestel de “Spirit Of Ultra” noemt, een naam voor de Ultra-lijn van dit soort dunne toestellen. De U600 en de U700 zijn onder andere toestellen die zich tot deze lijn mogen rekenen. Tot belangrijkste concurrent van de Samsung U900 Soul mag de LG KF600 gerekend worden.

Eerste indruk

De Soul heeft een metalen omhulsel en voelt daardoor erg stevig aan. Door dit materiaal is de Soul niet echt een lichte telefoon, maar daarentegen is hij maar 12,99 mm dik en past hij daardoor perfect in je broekzak. De voorkant van het toestel heeft een TFT scherm met scherpe en mooie kleuren. Het numerieke toetsenbord komt te voor schijn wanneer het toestel open wordt geslided. Dit toetsenbord is van hetzelfde materiaal als het omhulsel; een strak grijs gekleurd metaal.

Een wit achtergrond licht verlicht de knoppen om ze ook in het donker goed te kunnen onderscheiden. Het hoofdbeeldscherm heeft een 16 miljoen kleurenondersteunend QVGA beeldscherm. Tevens beschikt het toestel over een interactief touchpad, die te vinden is onder het hoofdbeeldscherm. Dit is dan gelijk ook de belangrijkste eigenschappen van de Soul.

Touchpad

Op de plaats waar normaal de bedieningstoetsen zitten, zit nu een OLED touchscreen. Het feit dat de Soul zowel een touchpad als normale knoppen heeft, en dat je daarbij afwisselend wel en niet een knop moet indrukken, is in het begin wat wennen. De knoppen en het touchpad zitten namelijk erg dicht naast elkaar. Desondanks is het touchpad echt een geweldige extra aan het toestel. Het touchpad heeft ook nog eens een kleurenbeeldscherm en haptic feedback waardoor je toch ergens het gevoel hebt van een ‘normale knop’. En, het touchpad past zich aan de functie die je op dat moment gebruikt, plus kun je zelf de kleur van de knoppen instellen!

Het feit dat je tijdens het bellen met je wang het touchpad aan kunt raken en daarbij de luidspreker kunt activeren (plus haptic feedback tegen je wang voelt!) is overigens wel erg irritant en een belangrijk nadeel.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel