Samsung Pixon M8800 review


Wat is het resultaat als je de Samsung F480 TouchWiz volpompt met steroïden? Dat zou heel goed de Samsung M8800 Pixon kunnen zijn.

Er zijn namelijk wel wat overeenkomsten te vinden tussen deze twee toestellen, zoals het feit dat ze beide touchscreentelefoons zijn, dezelfde software met TouchWiz interface en widgets hebben, FM-radio en ruimte voor een MicroSD geheugenkaart. Maar op een aantal punten overtreft de M8800 Pixon de F480 TouchWiz. Het toestel heeft namelijk een 8.0 megapixel camera, een groter beeldscherm, GPS-ontvanger en een bewegingssensor.

De M8800 Pixon is voorlopig nog Samsung’s enige 8.0 megapixel cameratelefoon met touchscreen en dus niet onbelangrijk voor de Koreanen. Het toestel heeft geduchte concurrentie te verduren van de LG KC910 Renoir, ook een toestel van Koreaanse makelij met touchscreen en 8.0 megapixel camera. Zal de M8800 Pixon zijn kleine broertje kunnen verslaan en het de concurrentie moeilijk maken met de hiervoor genoemde eigenschappen?

Wat zit er bij het toestel?

De M8800 Pixon wordt in een verrassend bescheiden doosje geleverd. In dit doosje troffen wij naast het toestel met batterij (1000 mAh) een oplader, USB-kabel, headset, stylus, 1 GB MicroSD kaartje met adapter, CD-rom met software en een handleiding aan.

De capaciteit van het geheugenkaartje is naar moderne maatstaven toch wat mager en de headset doet wat goedkoop aan. Hij bestaat uit twee delen, één gedeelte met de microfoon en één gedeelte met de oordopjes. Deze oordopjes zijn van het zogenaamde in-ear model waarbij één maat rubberen sleeves is meegeleverd. De oordopjes kunnen ook vervangen worden door exemplaren die beter bevallen want in het gedeelte met de microfoon beschikt over een 3.5 mm audio jack. Nadeel hiervan is alleen wel dat je een headset krijgt met een erg lang snoer.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel