Samsung P300 review


Uit de slim-lijn van Samsung was één model nog niet besproken. De P300 cardphone, een toestel dat uniek is in zijn soort en toont dat Samsung ook speciale modellen voor de Europese markt kan realiseren.

Samen met de unieke meegeleverde accessoires die aanbod komen in de review zal het toestel worden bekeken en beoordeelt.

Het toestel is sinds een aantal weken op de markt verkrijgbaar en is aangekondigd tijdens 3GSM World Congress afgelopen februari. Het toestel dat eigenlijk geen tegenhangers kent, moet geplaatst worden in de nichemarkt waarbij er een groot aantal vormen en soorten telefoons te krijgen zijn. De P300 is daar een voorbeeld van.

Als ondergrond voor de P300 heeft de D500 gediend. Het toestel is qua menu, mogelijkheden en opties identiek aan de P300 dat betekent dus dat de P300 voor de huidige tijd wat stil heeft staat wanneer men kijkt naar de Z510, D800 of E900. Het is het unieke uiterlijk dat het hem doet niet de specificaties en mogelijkheden.

- Toestel
- Batterij (standaard batterij)
- Oplader
- Leren cover met ingebouwde batterij
- Stereo headset
- Datakabel
- EasyStudio software op CD-rom
- Engelse en Nederlandse handleiding

De handleiding is lekker compact en zeker niet te lang. Mooie duidelijke afbeeldingen worden gebruikt. Erg nette handleiding die voldoende is voor dit toestel. Wellicht was een andere vorm van het boekje misschien wat beter geweest, maar daarover valt te twisten.

Een lader in stijl, namelijk een zwarte versie. Vroeger leverde Samsung nog de grijze versie mee bij donkere toestellen en dat stond eigenlijk totaal niet. Nu dat er een zwarte lader meegeleverd wordt, toont Samsung aan dat stijl niet eindigt bij het toestel alleen.

De meegeleverde stereo headset klinkt goed en wordt aangesloten op de mini-USB poort aan de zijkant van het toestel. De headset is in het zwart uitgevoerd. Verder is het een misser dat er geen zwarte beschermkapjes worden meegeleverd bij de headset. Andere fabrikanten doen dit wel en dan is het toch vreemd dat Samsung dit niet doet.

Vroeger was er altijd de kritiek over het feit dat EasyStudio niet meegeleverd werd, maar in laatste maanden is dat totaal opgelost. Een nette CD met EasyStudio software en een zwarte datakabel worden meegeleverd, helaas is nog wel de oude versie van de EasyStudio aanwezig in de doos en dat betekent handmatig data overzetten. Synchroniseren is er met deze oude versie niet bij en ook nieuwere software gebruiken is niet mogelijk.

Wat zit er bij het toestel?

In het accessoirepakket van Samsung vindt men altijd een redelijk aantal accessoires terug. De volgende accessoires zijn in het stijlvolle pakket opgenomen:

Het pakket is dus netjes voorzien. Jammer dat de nieuwe EasyStudio software niet werkt met de P300. Dat hadden ze wel zo mogen oplossen dat men kon upgraden naar de nieuwe software. De huidige software voor de P300 voldoet niet.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel