Samsung Omnia i900 review

· 1 reactie


Is het een PC? Is het een mobiel? Nee, het is beide! Het is de Samsung i900 oftewel Omnia. Deze alleskunner van Samsung is eigenlijk een PC en mobiel ineen. De Omnia is een schitterend touch-based apparaat die door de ondersteuning van Windows Mobile 6.

1 Professional, push e-mail en GPS voor navigatie de gebruiker in al haar behoeften moet voorzien. Samsung mikt met de telefoon door het mooie design en de vele functionaliteiten zowel op de trendgevoelige als het veeleisende publiek.

Dat Samsung niet zomaar een naam voor een telefoon verzint is natuurlijk geen verrassing. Maar bij de i900 hebben ze deze keer een wel erg treffende benaming bedacht. Omnia is namelijk Latijn voor alles (everything) en het toestel is één van de meest complete op de markt. De naam is dus perfect maar kan het apparaat de concurrentie verslaan?

Enkele concurrenten van de Omnia zijn de Apple iPhone 3G, de HTC Touch Diamond en Sony Ericsson’s XPERIA X1. In deze review zullen we alles vertellen wat de Omnia te bieden heeft. Gaat de Omnia de hoge verwachtingen waarmaken? Is echt Everything in one touch zoals Samsung beweert? Bij NieuweMobiel.NL kom je het te weten!

Het moet gezegd worden, Samsung heeft er werk van gemaakt. Het Millionaire pack is een volledig pakket aan accessoires en de grote doos geeft wel het gevoel dat je écht iets exclusiefs in huis hebt gehaald. De telefoon en accessoires zijn er mooi in verwerkt. Het Millionaire pack bestaat uit: de Samsung Omnia, een adapter, de software CD en uitgebreide handleiding, USB Datakabel, een headset, een draadloos bluetooth headset, een leather case met daarin een stylus die in een speciaal vakje zit gestopt, en nog een extra stylus. Een waslijst aan accessoires dus. De accessoires zien er solide en degelijk uit, zoals we van Samsung gewend zijn.

Wat zit er bij het toestel?

Toen de Samsung Omnia werd geleverd voor deze review, kregen we een enorme schoenendoos binnen en dachten we eerst dat we van Samsung meteen een hele hoop andere mobieltjes hadden gekregen. Maar de ‘schoenendoos’ bleek het Omnia Millionaire pack met exclusieve en luxe accessoires te zijn.

Toch zijn er wel wat puntjes van kritiek, de headset heeft een apart design. Samsung heeft gekozen voor In-Ear headphones. De headphones vallen bij een enkele beweging van je hoofd uit je oren, wat erg frustrerend is.

Ook is de mooie leather case niet zo mooi als het lijkt. De case is niet erg gebruiksvriendelijk, doordat de Omnia er precies inpast waardoor het heel erg moeilijk wordt om de telefoon eruit te halen. De meegeleverde Li-Ion batterij heeft een capaciteit van 1440 mAh.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel