Samsung Omnia HD i8910 review


Samsung is druk bezig om voor alle niches van de markt een topmodel te fabriceren. Zo is er de al eerder door ons gereviewde Samsung S8000 Jet en wachten we nog op het uitkomen van de i7500, de M8910 Pixon12 en de i8000 Omnia II.

Dit keer nemen we de Samsung i8910 HD onder handen. Dit toestel werd eerder dit jaar aangekondigd als de opvolger van de i900 Omnia en luisterde toen nog naar de naam i8910 Omnia HD. Sindsdien is Samsung echter van gedachten verandert en heeft besloten om de term Omnia alleen te gebruiken voor Windows Mobile toestellen. Aangezien de i8910 HD draait onder Symbian S60 is het toestel dus omgedoopt.

De eerste associatie die de term HD zal oproepen is wellicht met de eigenschappen van het scherm van de i8910 HD. Dat is gedeeltelijk terecht maar het slaat vooral op de opnamemogelijkheden van het toestel wat betreft video. De i8910 HD kan namelijk als eerste mobiele telefoon video’s opnemen met een formaat van 1280 x 720 pixels. Verder lijkt het toestel een echte alleskunner met het Symbian besturingssysteem, 8 GB intern geheugen, SD-slot, WiFi, GPS en 8.0 megapixel fotocamera. Met dit pakket moet de i8910 HD het onder andere opnemen tegen de Apple iPhone 3G S, de Nokia N97 en de HTC Hero.

Wat zit er bij het toestel?

Het toestel wordt geleverd met alleen het meest noodzakelijke. In het kleine doosje zitten naast het toestel met 1500 mAh batterij een oplader, een headset en een USB-kabel. Verder is nog een snelstartgids en een CD-ROM met software inbegrepen. We moeten het dus stellen zonder MicroSD geheugenkaart, poetsdoekje of hoesje. De kwaliteit van de accessoires is wel dik in orde. De headset heeft een 3.5 mm jack en in-ear oordoppen. Jammer is dan weer dat er geen sleaves in andere maten bijzitten en dat de stekker van de headset een hoek van negentig graden maakt.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel