Samsung Jet S8000 review


De Samsung S8000 Jet wordt op de Samsung website aangekondigd met “smarter than smartphone”. Een stevige claim waarschijnlijk gebaseerd op de 800 MHz processor die we hier eens aan de tand gaan voelen.

De Jet heeft een groot AMOLED touch scherm wat optimaal gebruik maakt van energie terwijl het toch helder en scherp is. Naast de noviteit van een dergelijk scherm heeft Samsung de Jet verder nog volgestopt met allerlei speeltjes die de meeste gadget fans wel zullen kunnen bekoren.

Maar we vroegen ons toch af voor wie de Jet nu eigenlijk gemaakt is. De zakelijke gebruiker zal dit toestel zeer waarschijnlijk overslaan evenals degenen die enkel willen bellen en sms’en. Mensen die eerder al eens een iPhone of T-Mobile G1 hebben ervaren zullen de S8000 zeer waarschijnlijk ook laten liggen. Dan blijven er dus nog die gadget fans over die niet geboeid konden worden door de concurrentie en we vrezen dat het er niet al te veel zullen zijn.

Desondanks is er genoeg interessants over de S8000 te melden. Het grote heldere touchscherm is een lust voor het oog en het touch gedeelte brengt natuurlijk allerlei extra mogelijkheden met zich mee aangezien de software niet gebonden is aan een vast aantal toetsen. Naast het scherm biedt de Jet ook nog entertainment via een 3.5 mm audio jackplug, een 5.0 megapixel camera met flitser en uitgebreide verbindingsmogelijkheden. Al dit multimedia geweld kan opgeslagen worden op een MicroSDHC geheugenkaart wat het standaard geheugen van 2 GB kan uitbreiden tot 18 GB in totaal. Dankzij al deze mogelijkheden zal de Jet zijn voornaamste concurrentie vinden in de al genoemde Apple iPhone en T-Mobile G1 maar ook van entertainment toestellen als de Nokia 5800 XpressMusic en bijvoorbeeld de huis-eigen Samsung Samsung M7600 BeatDJ.

Wat zit er bij het toestel?

Als je het voor elkaar krijgt de immens strakke hoes van de doos af te halen tref je de volgende zaken aan; handleidingen in het Nederlands en het Engels, software voor de PC, een beschermhoesje, een oplader, een USB kabel, een headset en een headset afstandsbediening. Alle onderdelen zijn van hoge kwaliteit en in het bijzonder de headset. Het is een hoogwaardige in-ear headset waarvan het volume ook met de afstandsbediening geregeld kan worden. De afstandsbediening doet tevens ook dienst als een microfoon voor handsfree bellen. Het beschermhoesje is ook een leuke extra. Het hoesje is helemaal precies gemaakt voor de S8000 waardoor je met het hoesje eromheen nog gewoon kunt bellen. Dat is dan ook wel nodig want het zit zo strak dat je het er nooit op tijd afkrijgt om de telefoon op te nemen. Dit behoorlijk complete pakket wordt standaard geleverd met een 1100 mAh batterij.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel