Samsung INNOV8 i8510 review


De Samsung i8510 INNOV8 kwam als eerste 8 megapixel cameratelefoon op de markt en moet een combinatie zijn van ultieme camera-functionaliteiten en de mogelijkheden van een smartphone door het Symbian besturingssysteem.

Met deze eigenschappen gaat het toestel dan ook op meerdere vlakken de concurrentie aan. Wat betreft de camera bijvoorbeeld met de Sony Ericsson C905 en op het Symbian vlak met de Nokia N96.

De i8510 INNOV8 lijkt een echte alleskunner, er is vrijwel geen eigenschap of toepassing die ontbreekt in zijn takenpakket. Bijvoorbeeld 2.8 inch beeldscherm, GPS, WiFi, autorotate, 8GB geheugen, radio en MP3-speler. Kortom, voor ieder wat wils. Maar de grote vraag voor ons was of hij zijn naam zou waarmaken. Hoe innovatief is de i8510 INNOV8?

Wat zit er bij het toestel?

Behalve het toestel zitten er in het kleine, vierkante doosje een USB-kabel, oplader en een headset. Ook een snelstartgids en CD-rom met software zijn inbegrepen. Een uitgebreide handleiding ontbreekt echter, deze moet van de Samsungsite gedownload worden. Alle accessoires zijn van goede kwaliteit. De headset is net even wat anders dan normaal want deze heeft in-ear oordoppen die in de gehoorgang zelf moeten en waarbij zogenaamde ‘sleeves’ in drie verschillende maten worden meegeleverd. Niet iedereen zal deze oordoppen als plezierig ervaren en daarom is het mooi dat de INNOV8 over een 3.5 mm audio jack beschikt. De batterij van de i8510 INNOV8 heeft een capaciteit van 1200 mAh.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel