Samsung Galaxy mini 2 S6500 review

· 3 reacties


De Galaxy lijn van Samsung is weer uitgebreid. Dit keer betreft het de nieuwe Galaxy mini 2. Dit compacte en toch krachtige toestel is de opvolger van de Samsung Galaxy mini.

De Galaxy mini 2 is klein van formaat maar heeft behoorlijke specificaties. Het toestel bezit een 800 MHz processor, 512 MB intern geheugen, een 3,3 inch TFT scherm en een 3 megapixel camera. De mini 2 draait op het Android 2.3 Gingerbread besturingssysteem waardoor de gebruiker toegang heeft tot allerlei applicaties uit de Play Store. Bovendien kost het toestel maar rond de 150 euro. Ondanks het low-end segment waar deze telefoon zich in bevind lijkt de prijs/kwaliteitverhouding zeker niet slecht.

Belangrijkste kenmerken van de Galaxy mini 2 zijn naast de eerder genoemde punten het compacte formaat en de verwisselbare cover. Inderdaad, de cover is verwisselbaar. Samsung levert het toestel namelijk met zowel een zwarte als een gele batterijcover. Laatstgenoemde geeft het toestel een vrolijk randje, terwijl de zwarte cover het toestel weer wat zakelijker maakt.

Samsung Galaxy mini 2 on chair

Wat zit er bij het toestel?

De Galaxy mini 2 komt in een klein doosje. In het doosje vinden we naast het toestel zelf een oplader, een microUSB-kabel, een 1300 mAh Li-ion batterij, een extra batterijcover en een snelstartgidsje. De extra knalgele batterijcover die Samsung meelevert is een leuke gimmick die het toestel een frisse look kan geven. Opvallend is dat er geen headset wordt meegeleverd. De accessoires zien er verder goed en degelijk uit. Het toestel beschikt standaard over 4 GB geheugen waarvan 2,6 GB is te gebruiken. Er is een microSD-sleuf aanwezig zodat je dit geheugen naar wens kunt uitbreiden.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel