Samsung Galaxy A5 review

Is ‘metaal’ genoeg om het tij te keren?


Samsung Galaxy A5 review

In het najaar van 2014 bleek dat Samsung ging stoppen met het produceren van volledig plastic smartphones en net als HTC en Sony overstapte op het gebruik van metaal.

De weg werd gebaand door de Galaxy Alpha die weer werd gevolgd door de Note 4 en als snel daarna zag de Galaxy A-serie het levenslicht als echte opvolgers van de Alpha. Uit deze serie hebben wij de Galaxy A5 aan de tand mogen voelen.

Dit toestel heeft een 1,2 GHz quad-core processor, een 5,0 inch HD-beeldscherm, 13 megapixel camera en ruimte voor een microSD-kaart. Daarmee is het geen echte high-end telefoon maar zit hij vanwege zijn metalen chassis en z'n prijs wel aan de bovenkant van het middensegment. Mogelijke concurrenten zijn de Honor 6 en de HTC One E8 al is die laatste wat lastiger verkrijgbaar.

Wat zit er bij het toestel?

In het felblauwe doosje waar de A5 in geleverd wordt troffen wij behalve het toestel nog een in-ear headset met rubberen sleeves in verschillende maten en een USB-kabel met adapter voor het stopcontact aan. Verder zaten er nog wat paperassen bij en een prikker om de sledes voor de nanoSIM en microSD-kaart te openen. Alle accessoires zijn in het wit, zien er netjes uit en voelen kwalitatief goed aan.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel