Samsung G800 review


Toen Nokia met de N95 8GB kwam, LG met de KU990 Viewty en Sony Ericsson met de K850i kon Samsung natuurlijk niet achterblijven in de 5.0 megapixel camera hype. Zo bracht Samsung ons eerst de G600 en nu al is zijn opvolger gearriveerd; de G800.

Samsung noemt het toestel de "Photographer’s Choice". De naam geeft hiermee al aan dat het ze bij Samsung focussen op de camerafuncties. Wij van NieuweMobiel.NL hebben getest of de G800 zijn naam verdiend heeft en wij onze digitale camera kunnen inruilen voor dit toestel! Ook zullen wij enkele vergelijkingen maken met zijn voorganger, de G600.

Eerste indruk

Bij het voor het eerst in handen krijgen van de G800 wordt meteen duidelijk dat het voor Samsung in eerste instantie niet gaat om de lichtheid of de grootte van het toestel. Het toestel ligt namelijk vrij robuust in de hand en weegt toch ruim 134 gram. Dit is vrij zwaar, helemaal in vergelijking met zijn grootste concurrenten, de N95 en de LG KU990 Viewty die respectievelijk 129 en 112 gram wegen. Om maar niet te spreken over zijn jongere broer, de G600, die zelfs maar 105 gram weegt!

Het toestel heeft een erg mooi design en straalt zeker luxe uit. De achterkant van het toestel is gemaakt van metaal en plastic dat opgeschuurd lijkt. Op de ene zijkant zit een knop voor de camera en volumeknoppen, op de andere vind je twee uitsparingen; één voor de aansluiting voor de datakabel en stroomkabel en één voor een MicroSD geheugenkaart.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel